Copiii și mămicile îndură frigul la secția NPI a spitalului de copii...

Copiii și mămicile îndură frigul la secția NPI a spitalului de copii din Timișoara. Liga Vest adună iarăși pilote UPDATE Directorul medical a trimis fotografii cu termometre având 28 de grade, în saloane

3
DISTRIBUIȚI

 

Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, aflată pe strada Corbului din Timișoara, are caloriferele doar ușor dezmorțite. Pacienții și aparținătorii nu au apă caldă de joi, ne-a spus mama unui băiețel sub protecția anonimatului.

„Caloriferul e doar călduț și noaptea e și mai frig, apă caldă nu e deloc, la toți copiii le curge nasul. Copilul meu toată noaptea nu a dormit deloc chiar dacă ia tratament care provoacă somn”, ne-a spus mămica. Pentru că nu locuiește în Timișoara, aceasta a chemat o prietenă să îi aducă haine groase.

Situația este infirmată de către directorul Colterm, Cristian Mîțu, care ne-a spus că la NPI nu sunt probleme și că punctul de pornire al agentului termic este de 42 de grade, la fel ca pentru restul imobilelor din Timișoara.

De asemenea, și directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, ne-a declarat că la NPI nu sunt probleme cu căldura.

Problema a ajuns în atenția celor de la Liga Vest. „Am primit astăzi (sâmbătă, 5 februarie) un apel disperat de la mai multe mămici care sunt cu copiii internați la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, de pe strada Corbului nr. 7 din Timișoara. Acestea spun că stau cu hainele de iarnă în saloane, din cauza frigului și că apa caldă s-a sistat încă de joi. Vă rugăm să ajutați acești copii cu pături sau pilote, noi și ambalate (pentru a respecta normele igienico-sanitare).


Donațiile le puteți face direct către spital, pe Strada Corbului numărul 7”, au transmis reprezentanții Ligii Vest.

UPDATE În această searăca drept la replică, directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” ne-a trimis mai multe fotografii făcute în saloane unde se vede că temperatura este de 28 de grade Celsius.

„Acestea sunt fotografii din saloane. Nu e nevoie de pături la aceste temperaturi. Plus că noi avem pe secție în caz de nevoie și pilote și aeroterme dar nu a fost cazul”, ne-a declarat Gafencu.

Pe de altă parte, aparținătoarea care ne-a semnalat cazul spune că la ea în salon nu a fost nimeni să măsoare temperatura și nu există termometru. Ea a mai precizat că inițial a fost internată într-un alt salon care nu era deloc încălzit și de unde a cerut să fie mutată. În al doilea salon temperatura este dezmorțită.

 

3 COMENTARII

  1. Poate la dnu director gafencu in casa are 28 grade, de doua luni si in curin trei ,in Timisoara apartamentele arondate la calor sint reci maxim 16-17 grade
    .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.