„Crăiasa Zăpezii”, în premieră la Teatrul German din Timișoara

„Crăiasa Zăpezii”, în premieră la Teatrul German din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul german timișorean aduce în fața publicului sâmbtă, 26 februarie, de la ora 17:00, o nouă premieră, „Crăiasa Zăpezii”, un spectacol pentru cei mari și mici,  montat după textul scriitorului rus Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres, de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Crăiasa Zăpezii îl sărută pe micul Kai, îl răpește și îl duce în regatul ei, în nord, unde totul este acoperit de zăpadă și gheață. Deși Kai nu o uită pe Gerda, prietena lui de joacă, și nici pe bunica sa, inima lui pare a fi înghețată. După câteva săptămâni, Gerda pornește în căutarea lui.


Ajunge într-un regat al cărui domnitor vrea s-o întemnițeze, dar are noroc cu o prințesă și cu un prinț, care o ajută să-și continue drumul și, în cele din urmă, un ren o duce în nordul îndepărtat. Elementele de basm constituie însă doar unul din straturile de înțelegere, „Crăiasa Zăpezii” fiind și o piesă despre procesul de maturizare prin care trec copiii. Scrisă în anii interbelici, piesa folosește câteva motive din basmul lui Hans Christian Andersen, și la fel ca în piesele „Regele gol” sau „Balaurul”, denunță, chiar dacă foarte voalat, starea societății din timpul dictaturii staliniste.

Din distribuția spectacolului fac parte Robert Bogdanov-Schein, Isa Berger, Isolde Cobeț, Boris Gaza, Daniela Török, Rareș Hontzu, Radu Brănici, Oana Vidoni, Alexandru Mihăescu, Dana Borteanu, Niko Becker, Aljoscha Cobeț, Aida Olaru, Silvia Török, Daniel Ghidel și Richard Hladik. Decorul și costumele sunt realizate de Erika Márton, muzica îi aparține lui Cári Tibor iar coregrafia este semnată de Attila Bokor.

Următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc duminică, 27 februarie, la orele 11:00 și 17:00, iar biletele pot fi cumpărate pe https://www.entertix.ro/evenimente?s=teatrul+german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.