Criza semiconductorilor: UE investește 43 de miliarde de euro pentru a produce...

Criza semiconductorilor: UE investește 43 de miliarde de euro pentru a produce cipuri

0
DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană propune un act privind cipurile pentru a face față penuriei de semiconductori și pentru a consolida poziția de lider tehnologic a Europei. Proiectul este evaluat la 43 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a propus marți un set de măsuri pentru a asigura securitatea aprovizionării și poziția de lider tehnologic a UE în ceea ce privește tehnologiile și aplicațiile semiconductorilor.

Actul european privind cipurile va consolida competitivitatea Europei și va contribui la realizarea tranziției digitale și a celei verzi, spun autoritățile.

Măsura a fost anunțată ca urmare a crizei semiconductorilor care a provocat numeroase probleme economice.

Actul european privind cipurile se va baza pe punctele forte ale Europei, organizații și rețele de cercetare și tehnologie de vârf la nivel mondial, precum și producători de echipamente inovatoare, și va aborda punctele slabe rămase.


Scopul este crearea unui sector prosper al semiconductorilor, de la cercetare la producție și un lanț de aprovizionare.

Actul va mobiliza investiții publice și private în valoare de peste 43 de miliarde euro și va stabili măsuri pentru a preveni, a pregăti, a anticipa și a răspunde rapid la orice viitoare perturbare a lanțurilor de aprovizionare, împreună cu statele membre și cu partenerii internaționali ai UE. De asemenea, actul va permite UE să își realizeze ambiția de a-și dubla cota de piață actuală, pentru ca aceasta să ajungă la 20% în 2030.

„Actul european privind cipurile va schimba radical competitivitatea mondială a pieței unice europene. Pe termen scurt, acesta ne va spori reziliența la crizele viitoare, permițându-ne să anticipăm și să evităm perturbările lanțului de aprovizionare, iar pe termen mediu, va contribui la transformarea Europei într-un lider industrial în acest sector strategic. Prin Actul european privind cipurile, noi oferim investițiile și strategia, însă cheia succesului stă în inovatorii Europei, cercetătorii noștri de talie mondială, în oamenii care au permis continentului nostru să prospere de-a lungul deceniilor”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia propune, sub forma unei recomandări pentru statele membre, un instrument cu efect imediat, care permite lansarea imediată a mecanismului de coordonare între statele membre și CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.