Cum alegi ghete potrivite pentru copii

Cum alegi ghete potrivite pentru copii

0
DISTRIBUIȚI

Cumpărarea ghetelor potrivite pentru copii este o activitate care poate deveni o adevărată bătaie de cap. Este dificil să navighezi printre toate opțiunile de pe piață pentru a te asigura că alegi ghete bune pentru copiii tăi. Ca un ajutor, principalele componente de care trebuie să ținem cont la cumpărături: tipul de izolație al încălțămintei, tălpile și compoziția exterioară și impermeabilitatea.

Umiditatea: cel mai mare inamic al căldurii

Este important să ții cont de faptul că umiditatea influențează căldura organismului, atunci când cumperi ghete băieți sau ghete fete și să preferi materiale de calitate, concepute pentru a permite picioarelor să respire bine.  În primul rând, dacă temperaturile nu sunt suficient de scăzute, copiii vor transpira în ghete și acest lucru va face ca umezeala să se acumuleze, deci e important ca încălțămintea să fie adecvată cu temperatura mediului.  În continuare, șosetele pe care copiii le poartă au un rol important în protejarea împotriva umezelii. Când copilul se joacă afară, este important să poarte șosete rezistente la umiditate, astfel încât să rămână uscate, cum sunt cele din fibră de bambus sau lână merinos. Bumbacul este de evitat, deoarece absoarbe rapid umezeala și șosetele se vor umezi rapid.

Tipul de izolație al ghetelor pentru copii

Indiferent că vorbim despre ghete băieți sau ghete fete, este de la sine înțeles că prima componentă de care trebuie să ții cont atunci când faci cumpărături tipul de izolare pe care îl oferă. În compoziția cizmelor de iarnă pentru copii pot fi utilizate diferite materiale, cum ar fi:

  1. Pâsla

Ghetele ce conțin pâslă sunt cele mai populare pentru încălțămintea pentru copii, deoarece oferă avantaje semnificative.


Deoarece pâslele ghetelor sunt detașabile, este ușor să le scoți pentru a le lăsa să se usuce după o zi de joacă afară. Pâsla poate fi de diferite densități. Ghetele de calitate vin cu două sau trei straturi de pâslă, fiecare contribuind la confortul oferit de ghete.

  1. Neopren

Din ce în ce mai populare, ghetele din neopren oferă o alternativă excelentă pentru picioarele mici. Neoprenul acționează ca o barieră izolatoare, care reține căldura generată de corp în timp ce blochează frigul și apa. Deoarece sunt impermeabile, găsești modele de ghete băieți sau ghete fete care sunt ideale pentru temperaturile oscilante din sezonul rece, deoarece neoprenul nu creează căldură de unul singur.

  1. Materiale sintetice izolante

Pe piață sunt disponibile și ghete pentru copii fără pâslă, ce au interiorul realizat dintr-un amestec de materiale sintetice de calitate. Ca și pâsla, aceste materiale păstrează picioarele copiilor calde și uscate. Avantajul acestora este că sunt adesea mai ușoare și mai flexibile. Cu toate acestea, sunt mai dificil de uscat, deoarece interiorul nu este detașabil

Foarte des, ghetele și cizmele de iarnă sunt marcate cu un indice de căldură care indică până la ce temperatură pot proteja de frig. Deși aceast indice oferă o idee despre cât de cald țăne încălțămintea, nu este o valoare absolută, deoarece, în menținerea picioarelor calde intră în joc și alți factori: tipul de activitate desfășurată, tipul de ciorapi purtați, potrivirea cizmei etc.

Întrucât temperaturile sunt adesea foarte variate, impermeabilitatea este un criteriu important în alegerea ghetelor pentru copii. Cu câteva excepții, marea majoritate a produselor de calitate au fost tratate din fabrică pentru a fi impermeabile. Rețineți, totuși, că nu toate modelele de ghete băieți sau ghete fete sunt rezistente la apă.

Un alt aspect important în ce privește alegerea ghetelor este să vă asigurați că acestea se potrivesc bine picioarelor. Mulți părinți sunt tentați să ia o mărime ceva mai mare pentru ca acestea să reziste mai mult, dar ghetele prea mari sunt incomode pentru copii și se uzează mai repede. Când există prea mult spațiu liber în ghete, frigul cuprinde picioarele, iar când sunt prea mici vor comprima picioarele, va afecta circulația sângelui și acestea se vor  răci.

Amintește-ți că unul dintre cele mai importante concepte pentru a menține picioarele copiilor calde este acela de a evita acumularea de umezeală.