Doi deputați de Timiș, avertisment despre PNRR: vin bani, dar nu avem...

Doi deputați de Timiș, avertisment despre PNRR: vin bani, dar nu avem forță de muncă să realizăm proiectele

2
DISTRIBUIȚI

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aprobat de Uniunea Europeană va aduce României aproape 30 de miliarde de euro pentru investiții și reforme.

Deputații liberali de Timiș Marilen Pirtea și Ben Oni Ardelean au atras, vineri, atenția că România nu are suficientă forță de muncă pentru a realiza lucrări de o asemenea anvergură.

Marilen Pirtea a fost de părere că neavând forță de muncă nu vom putea duce la bun sfârșit proiectele demarate prin PNRR.

De asemenea, colegul său, deputatul Ben Oni Ardelean, a precizat că de câțiva ani ne izbim de lipsa forței de muncă și a realizat acest lucru abia când a vizitat compania TRW, unde a văzut la muncă 50 de vietnamezi.

Potrivit deputatului Ardelean, capacitatea României de a absorbi forță de muncă a fost de 50.000 de angajați anul trecut și au venit 47.000 de muncitori străini, majoritatea din țări asiatice.

Anul acesta, țara noastră poate să ofere 70.000 de permise de muncă angajaților din afara Uniunii Europene, iar cifra poate fi suplimentată dacă este cazul.

Ben Oni Ardelean a mai precizat că ambasadele României din țările de unde vin acești muncitori sunt asaltate de numărul mare de cereri.


Spre exemplu, sunt 7.000 de cereri la ambasada noastră din India. Solicitări numeroase provin și din Vietnam, Sri Lanka, Nepal și Bangladesh.

„Nu vrem ca România să aducă oameni fără acte care să plece în alte țări. 0,8 este procentul șomajului declarat în Timiș, dacă nu ar veni zilnic autocare din Serbia și din alte județe, multe fabrici ar trebui să se închidă. Trebuie să găsim soluții pentru că muncitorii români lucrează în Spania, Italia și noi importăm forță de muncă din Bangladesh”, a declarat deputatul Ben-Oni Ardelean de la PNL.

Acesta a mai fost de părere că dacă o firmă ar avea nevoie de 200 de muncitori, singura soluție este să crească salariile peste prețul pieței, cu alte cuvinte să „fure” oameni. O altă problemă în lipsa forței de muncă este demografia, mai consideră parlamentarul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.