Dotări pe fonduri europene pentru noul corp de clădire al Spitalului de...

Dotări pe fonduri europene pentru noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-503631428">

Se lucrează în continuare la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, iar Primăria Timișoara va cumpăra dotările necesare cu fonduri accesate prin PNRR.

Viceprimarul Ruben Lațcău a vizitat vineri dimineața unitatea sanitară pentru a verifica ritmul de lucru de pe șantierul Corpului B.

„Cum poți să fi mulțumit de lucrări care se desfășoară de opt ani? Evident că sunt nemulțumit că de opt ani stăm, dar sunt mulțumit de progresele pe care le-am reușit în ultimul an și jumătate. Am reușit să închidem exteriorul clădirii și să nu mai avem infiltrații, am trecut iarna fără probleme de infiltrații. Sperăm ca în 2023-2024 să putem finaliza dotările și să avem spitalul operaționalizat”, a declarat, vineri, viceprimarul Ruben Lațcău.

Edilul a mai precizat că timpul este necesar pentru aprobarea cererii de finanțare prin PNRR, a organizării licitațiilor și a sosirii comenzilor pentru mobilier și aparatură, o parte fiind destul de scumpă, astfel că firmele producătoare nu o au în stoc.

Chiar dacă se lucrează de opt ani la Corpul B al Spitalului de Copii, managerul Ovidiu Adam spune că investiția este una actuală.

„Din punct de vedere al circuitelor, spitalul este actual, el este un spital modern. Dotările sunt actuale, tot ce comandăm noi acum sunt dotări moderne, nu le-am solicitat de acum zece ani. Este primul spital nou de stat care se construiește acum în România”, a spus medicul Ovidiu Adam.

Corpul B va avea 150 de paturi, dar aceasta nu înseamnă creșterea capacității unității sanitare, ci relocarea paturilor respective în condiții mult mai bune.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, la Corpul B mai trebuie realizată partea de cablaje la ultimele nivele, apoi se vor închide tavanele, zugrăvelile au fost terminate și mai trebuie făcute scările.

„Constructorul ar putea să lucreze într-un ritm de un etaj la 3-4 săptămâni finalizat complet, depinde și de el cât de repede se va mișca”, a mai spus, vineri, viceprimarul Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.