Două inspectoare de la OPC Timiș, condamnări definitive pentru corupție

Două inspectoare de la OPC Timiș, condamnări definitive pentru corupție

9
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat, astăzi, sentința definitivă în dosarul în care DNA a trimis în judecată două inspectoare de la Protecția Consumatorului pentru corupție. Ancheta a început după denunțul patroanei unui salon de înfrumusețare care a fost verificată de Maria Pârvulescu și Marinela Iliaș, cea care a și condus, în trecut, comisariatul Timiș al OPC. 

Acestea i-au spus patroanei că au venit în urma unei sesizări și că, în mod normal, ar trebui să-i dea o amendă usturătoare și să-i suspende activitatea.


Patroanei i s-a oferit și o altă variantă – să primească avertismente și, în schimb, cele două să beneficieze gratuit de servicii de coafură, manichiură, pedichiură gratuit timp de un an de zile. Pârvulescu a cerut să-i fie plătit și un bilet de avion dus-întors pe ruta Timișoara – București deoarece trebuia să meargă într-o delegație și o ședință de epilare definitivă.

Curtea de Apel Timișoara i-a respins apelul Mariei Părvulescu care a rămas cu sentința Tribunalului Timiș Mariat, fiin găsită de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, șapte acte materiale, și condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Giroc sau Primăriei Timișoara.  Pîrvulescu Maria a fost obligată la plata sumei de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare parţiale către stat. 

Marinelei Iliaș, Curtea de Apel Timișoara i-a micșorat cu un an pedeapsa, fiind condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind de asemenea obligată să execute 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăriile Lugoj sau Timișoara pentru cele două acuzații de luare de mită. 

9 COMENTARII

  1. @daniel, “patroana a acceptat mita”?!? Deci tu ai inteles ca dnele de la OPC au venit sa-i dea mita patroanei?! Asta-i un autodenunt de analfabet functional…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.