Dumitru Mihu, optimist în privinţa arenei „Lego”. Patronul Ripensiei anunţă că „s-a...

Dumitru Mihu, optimist în privinţa arenei „Lego”. Patronul Ripensiei anunţă că „s-a lucrat la caietul de sarcini” după eşecul primei licitaţii

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia şi Politehnica nu au un stadion decent în oraş nici pentru nivelul Ligii 2. Arena de dimensiuni mai reduse, dorită de municipalitate în Calea Buziaşului, proiectul „mai realizabil” s-a împiedicat la prima licitaţie pentru proiectare şi execuţie, la începutul lunii. Astăzi, patronul lui „Ripi”, Dumitru Mihu a părut pe un ton mai optimist după ce ar fi avut discuţii cu Dominic Fritz şi Cosmin Tabără. Conform conducătorului roş-galbenilor caietul de sarcini al proiectului a fost refăcut şi urmează să fie scos curând iarăşi la licitaţie.

Licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţie al arenei dorite undeva la 9.000 de locuri a eşuat. Se discuta atunci de un proiect de circa 17.5 milioane de euro, dar caietul de sarcinic ar fi fost deja depăşit în principal din cauza scumpirii materialelor de construcţie. Aşadar, chinul infrastructurii sportive din Timişoara nu depăşeşte nici stadiul „pus” pe hârtie.

Azi, într-o conferinţă a Ripensiei, Mihu, care s-a arătat sceptic până recent în privinţa proiectelor noi, în special al stadionului de mari dimensiuni dorit prin CNI, a părut că şi-a schimbat tonul.


„Zilele treute am fost la Primărie. M-am întâlnit cu primarul şi viceprimarul. Ca de obicei am abordat problema infrastructurii… Ne interesează ce se va intâmpla în anii următori. Ce se intâmplă în zona infrastructurii afectează activitatea noastră. Am inţeles că s-a lucrat la caietul de sarcini, la stadionul Lego. Se ştie licitaţia a eşuat, cifrele de acolo erau deja depăşite, (licitaţie pe proiectare plus execuţie, ele se scot împreună). Erau cifre de acum doi-trei ani, preţurile au crescut la materii prime. Nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Am inţeles că nu e aşa simplu să refaci in zona publică, precum e în privat. A fost refăcut caietul de sarcini, urmează să fie scos iarăşi la licitaţie. Va semna curând primarul. Am văzut şi eu. Sumele de acolo sunt rezonabile. La un oraş ca Timişoara, sperăm ca în doi ani să avem un stadion…”, a declarat Mitică Mihu.

Glumind, Mihu a precizat că speră totuşi ca până la licitaţie să nu se mai scumpească foarte mult materialele: „E o sumă cu 20-30% mai mare decât era iniţial. Toate preţurile au crescut, în special la fier (40-50%) şi totul va creşte… sper ca până la licitaţie să nu fie iar depăşit. Am speranţe…”.

Altfel, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte la Ripensia s-a arătat mulţumit şi că se lucrează la baze sportive care nu sunt dedicate neapărat performanţei la nivel de seniori: „Ne concentrăm pe prima echipă, pe academie, încercăm să valorificăm tot ce avem în oraş. Ieri s-a aprobat în CL, o bază sportivă în Mircea cel Bătrân. Un lucru bun. Orice teren e binevenit în oraş. Va ajuta la dezvoltarea sportului. Sperăm ca în două-trei luni să fie finalizată şi baza CNI-ului, de lângă Baza 2 Politehnica. Atunci, dacă vom avea două-trei terenuri sintetice în oraş vom rezolva problemele mult mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.