Écolehôtelière de Lausanne își deschide campus în Buziaș. Va pregăti personal în...

Écolehôtelière de Lausanne își deschide campus în Buziaș. Va pregăti personal în domeniul ospitalității

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-834085182">

Consiliul Județean Timiș sprijină relansarea turismului în județ, prin susținerea deschiderii unei academii în ospitalitate, la Buziaș.

Aceasta va organiza cursuri vocaționale sub licența Écolehôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial.

Implicarea CJT vine în contextul proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, cât și a lipsei forței de muncă și a personalului specializat în industria ospitalității.

De asemenea, se are în vedere și îndeplinirea obiectivului din Strategia sectorială de dezvoltare turistică a județului Timiș 2018 – 2028 de creștere cu zece la sută a personalului angajat în turism în 2025 față de 2018 și creșterea gradului de retenție pe posturi din turism și conexe cu 20% în același interval.

În acest sens, la sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc, joi, semnarea Declarației Comune în vederea susținerii academiei în ospitalitate ohma, care organizează cursuri vocaționale sub licența Écolehôtelière de Lausanne (EHL).

Declarația a fost semnată de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, alături de patru parteneri importanți: WinsedswissEducation Group, Primăria Orașului Buziaș, Inspectoratul Școlar Județean și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Fundația Didactica, Winsedswiss România și academia ohma, sub licența Ecolehôtelière de Lausanne, sunt entități care fac parte din WinsedswissEducation Group, acesta urmând să asigure crearea și furnizarea de programe educaționale.

Învățământul vocațional, universitar și postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elvețian de educație duală, fiind o îmbinare a noțiunilor teoretice cu transpunerea acestora în practică la locul de muncă.

winsedswiss va oferi aceste programe de formare licențiate cu licență Ecolehôtelière de Lausanne, operând academia de ospitalitate ohma alături de Primăria Buziaș, care va asigura partea logistică, cât și cu sprijinul important al celorlalte instituții partenere.

Academia ohma din orașul Buziaș va fi al patrulea campus licențiat EHL deschis de grupul educațional winsedswiss (World Institute of Service Education) în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.