Expoziție organizată la Viena de META Spațiu Timișoara

Expoziție organizată la Viena de META Spațiu Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

“Among the Thorns of the Desert. Our Eyes full of Dust” este expoziția care se va deschide la Viena pe 1 martie, la 12-14 Contemporary Viena, cu prezentarea unor lucrări semnate de artiștii Josépha Blanchet, Cosmin Haiaș, Mălina Ionescu, Andreea Medar și Silvia Moldovan.

„Sufletul arde puternic pe cerul senin, nisipul este fierbinte, sufletul – în exil. Deșertul este vasul alchimic, spațiul cu puteri transformatoare în care nisipul se preface în aur, viața în eternitate, sufletul în Spirit. Un loc în care posibilitățile și imposibilitățile devin realități complexe și multiple, în care artiștii participanți ne propun o panoramă a reflecției și a contemplării asupra întrebărilor esențiale privind marginile și centrul, prosperitatea și pauperitatea, alterarea și acomodarea la noi posibilități de a fi în această lume” este mesajul pe care vrea să-l transmită această expoziție, curatoriată de Mirela Stoeac-Vlăduți și organizată de META Spațiu Timișoara, în colaborare cu galeria vieneză în care este prezentată.

Expoziția explorează ideea alterității, a aceptării diverselor puncte de vedere și a contextelor diferite, și se fundamentează pe credința că, abordând mediul natural și identitățile personale prin același filtru, putem ajunge la o înțelegere comună a realității din jurul nostru.


Transdisciplinară – de la pictură la video și instalație – expoziția este și o critică subtilă asupra modului în care ne raportăm la natură, identitate personală, margine și centru și încercările noastre de a transforma în obiect tot ceea ce ne este nefamiliar. Orice nu se încadrează în norme este considerat nesănătos, poluat sau inadecvat.

“Among the Thorns of the Desert. Our Eyes full of Dust” invită publicul la o reevaluare a modurilor noastre obișnuite de gândire în raport cu ceea ce înseamnă civilizație și sălbăticie, central și marginal. Pentru cei care locuiesc în afara deșertului, în metropole simbol ale civilizațiilor moderne, acesta reprezintă un  loc marcat de frică, pierdere, exil și ariditate – rezultat al distrugerii și degradării. Cei care trăiesc între granițele acestuia îmbrățișează, în schimb, acest mediu aparent steril. Pentru ei, spinii deșertului sunt roze vindecătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.