Festival și zonă de agrement metropolitană în nordul Timișoarei. Tot acolo va...

Festival și zonă de agrement metropolitană în nordul Timișoarei. Tot acolo va fi și viitorul Spital Municipal

4
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și IFC vor ridica un nou spital municipal în nordul Timișoarei.

Primarul Dominic Fritz a primit, miercuri, vizita unei delegații a International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, instituție care va încheia un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului Spital Municipal.

Acesta va fi amplasat în nordul orașului, lângă Aerodromul Utilitar Cioca, și va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, adunând într-un singur loc toate secțiile medicale care acum sunt răspândite în oraș.

Alături de primarul Dominic Fritz, la vizita în teren s-au aflat city- managerul Matei Creiveanu, arhitectul-șef Gabriel Almăjan și directorul Spitalului Municipal, Daniel Malița. Delegația IFC a fost formată din nouă persoane, experți tehnici, financiari și în domeniul sănătății.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, și de aceea suntem onorați să avem alături de noi în acest proiect vital pentru Timișoara o instituție prestigioasă, cum este IFC. Anul acesta vom începe studiile cerute prin lege, pe care le vom finanța împreună cu cei de la IFC. Astăzi am făcut un pas major pentru ca Timișoara să aibă un nou spital municipal, unul modern și capabil să asigure servicii medicale complete pentru timișoreni”, a declarat, miercuri, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În perioada următoare, în parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar construcției acestui nou spital.

Tot în Calea Torontalului, municipalitatea mai are în vedere un proiect.

„Pentru zona de agrement nord, am făcut o consultare și au venit peste 2.000 de răspunsuri pentru ce fel de zonă vrem să fie.


Acolo sunt mai multe hectare în sudul aeroportului Cioca, deci se va lega de fapt de noul spital municipal și acolo va fi un parc de agrement, o mare zonă verde, dar unde vom putea să avem și funcțiuni gen festival și suntem în discuții în continuare, nu e niciun secret, cu organizatorii Festivalului Untold, care au mare experiență în acest domeniu. Împreună cu ei, sperăm să avem și expertiza necesară, să știm ce este necesar pentru o infrastructură de festivaluri, dar va fi oricum o zonă care pe tot parcursul anului va putea fi folosită de timișoreni ca o zonă de agrement”, a spus edilul Timișoarei.

Întrebat dacă zona festivalieră nu va deranja pacienții internați în unitatea sanitară, Dominic Fritz a precizat: „Nu e bine să răspundă primarul la această întrebare, ci pentru asta facem un plan urbanistic zonal, pentru asta vor exista expertize, proiecte tehnice, dar vorbim de un areal de 100 de hectare, deci bineînțeles că va fi o distanță.”

4 COMENTARII

  1. Ați avut 25 de ha zonă verde prevăzută în Planul de Amenajare a Teritoriului județului Timiș la Pepiniera Horticulturii și Primăria a schimbat destinația, la cererea unor moarte, în zonă de construcții. Acolo se putea face orice FESTIVAL și NU DERANJA PE NIMENI DACĂ PRIMĂRIA LĂSA ZONA VERDE. DAR MAI IMPORTANȚI AU FOST BANII!!! ȘPĂGI LA PRIMĂRIE!

  2. Îmi place asta… Că e ECONOM.
    Păcat că e înconjurat numai de proști. Deși ar trebui să i dea de gindit asta…

  3. Festivale cu cite 10 scene cu puteri de zeci de mii de wați, ridicate lingă un MEGAspital regional…?! Și toți stau și asculta BAZACONIA fără sa reacționeze? CityManageru fantomă, „experții” de la IFC, arhitect șef… Toți niște SLUGOI decerebrati înghițind aberațiile unui aventurier imberb ca Fritz

  4. Sa construiești un mega spital și sa faci lângă el o zona de concerte??? Nu se întreabă nimeni de ce oare se gândește așa un proiect?? Logica nu există, drept urmare sunt suspiciuni de interese ascunse, zic doar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.