Final de aventură alb-violetă pentru doi jucători creativi. Politehnica a şi împrumutat...

Final de aventură alb-violetă pentru doi jucători creativi. Politehnica a şi împrumutat un „calup” de tineri în judeţ

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a anunţat astăzi cinci plecări din lotul de seniori, dar doar două sunt definitive. E vorba de mijlocaşii ofensivi Daniel Benzar şi Roberto Haţegan. Alţi trei tineri, Samuel Costea, Robert Popeţ şi Tudor Moţiu au fost împrumutaţi până în vară la echipe din judeţul Timiş.

Benzar (24 ani), una dintre mutările importante din vara trecută, a fost suspendat de club după ce s-a supărat şi a plecat în SUA deoarece nu a acceptat „pedeapsa” antrenorului când nu a fost inclus în lotul pentru duelul de Cupă cu Rapid. El a adunat zece apariţii şi a marcat trei goluri în campionat pentru alb-violeţi.

Haţegan (20 ani) nu a fost nici el prea mult pe placul tehnicianului Nicolae Croitoru, care l-a folosit puţin. Se pare că decisivă a fost prestaţia de la Dej, când mijlocaşul născut la Chicago a intrat şi a fost apoi schimbat.


El şi-a pus totuşi amprenta pe un joc important, în campionat la Techirghiol, când a marcat un gol şi a creat faza celui de-al doilea în 2-0 cu Unirea Constanţa. A rămas cu opt prezenţe în Liga 2 şi probabil va semna cu Dumbrăviţa, în Liga 3, din postura de jucător liber.

Reamintim că în această iarnă alb-violeţii s-au mai despărţit de fundaşul Răzvan Prodan. Rareş Murariu a rămas şi el în afara lotului, dar e în continuare sub contract cu clubul.

Alţi trei tineri rămân în atenţia clubului, dar la alte formaţii până în vară. Mijlocaşul Sami Costea (21 ani), patru apariţii în campionat, va lupta pentru titlul în Timiş şi apoi eventual promovarea în Liga 3 cu cei de la Phoenix Buziaş, sub comanda lui Cosmin Petruescu.

Robert Popeţ (20 ani), goalkeeper fără apariţii oficiale în alb-violet, accidentat în vară imediat după sosire, va fi împrumutat tot în Liga 4, dar la Deta, în timp ce promiţătorul fundaş central Tudor Moţiu (17 ani) va încerca să impresioneze la Dumbrăviţa, în „C”, până în vară.

Politehnica are şi mulţi tineri din academie care au semnat tot sub formă de împrumut până în vară cu cluburi de seniori. Astfel, Marco Mircea (17 ani, fundaş) e temporar chiar la concitadina Ripensia, tot în „B”, în timp ce Eduard Amariei face pasul la seniori tot la Dumbrăviţa, iar Denis Bot (18 ani, fundaş) şi Ralf Kuhn (18 ani, mijlocaş) vor evolua în sezonul de primăvară pentru Avântul Periam, în Liga 3. Un alt tânăr din generaţia 2003, „Bobo” Stemate a fost cedat temporar în „D”, la Giarmata.

În ceea ce priveşte sosirile, Poli i-a înregimentat oficial pe Gabriel Plumbuitu (18 ani chiar azi, Gaz Metan), Alex Iamandache (22 ani, Pucioasa) şi Andrei Sîntean (22 ani, Hermannstadt), primii doi sub formă de împrumut. Cu alb-violeţii se mai pregătesc Stefan Vukoje (ex-Brighton), Balsa Rogosic (FK Zeta, Muntenegru) şi Denis Giosu (Luisiana, Italia Eccellenza).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.