Fost primar din Banat, aflat în închisoare pentru fraudă cu fonduri europene,...

Fost primar din Banat, aflat în închisoare pentru fraudă cu fonduri europene, trimis din nou în judecată

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat că „au dispus trimiterea în judecată, în stare de deținere în alta cauză, a inculpatului Percea Gheorghe, la data faptei primarul localității Ciclova Română, județul Caraș-Severin, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de instigare, în forma participației improprii, la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au detaliat faptul că în cursul anului 2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar în cadrul submăsurii 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, inculpatul ar fi determinat și ajutat două persoane să întocmească și să depună, fără vinovăție, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale mai multe documente false (cereri de finanțare, contracte de concesiune etc.), demersuri în urma cărora acestea ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 271.440 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus, iar în cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraș-Severin cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Gheorghe Percea se află deja după gratii, unde ispășește o condamnare de cinci ani pentru fraudă cu fonduri europene, un dosar instrumentat în 2017, cu o condamnare definitivă în 2020.

2 COMENTARII

  1. Excelent! Gunoaiele astea de primari sunt promotorii tuturor masinatiunilor și faptelor de corupție. Sunt asa-zisii locotenenții ai partidelor în teritoriu, comportandu-se ca niște baroni pe plantație! E valabil și pentru vipere și sugativele alea de ….consilieri!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.