A fost stabilită comisia care va decide ce proiecte vor primi bani...

A fost stabilită comisia care va decide ce proiecte vor primi bani din bugetul participativ al Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Timișoara Decide!”, prima campanie de buget participativ a orașului, se va derula anul acesta.

Propunerile de proiecte ale timișorenilor vor fi adunate în luna martie, analizate în detaliu în aprilie-mai, votate în iunie-iulie și apoi transformate în realitate. Odată alese proiectele câștigătoare, primăria va prelua implementarea.

Recent, primăria a făcut un apel pentru desemnarea a patru membri externi în comisia care asigură respectarea obiectivelor și principiilor campaniei pentru bugetul participativ, dar și pentru parteneri din societatea civilă. Acest demers este voluntar, astfel membri comisiei sau partenerii nu vor fi remunerați.

Pentru a face parte din comisie s-au înscris șapte cetățeni, dintre care au fost selectați patru: Andrei Son – reprezentant „Oamenii din Ciarda Roșie”, Olimpiu Porumb – reprezentant Asociația Alergotura, Nicoleta Iovescu – reprezentant Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf și Mihai Adrian Vîlcea – reprezentant Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Organizațiile care au fost alese ca parteneri în proiect sunt: Institutul Intercultural Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Timișoara (ASCOT).

Totodată, au fost nominalizați membrii comisiei din partea primăriei.


Aceștia sunt: Steliana Stanciu – director economic, Vasile Olar – șef Birou Infrastructură, Anca Lăudatu – șef Serviciu Sport și Baze Sportive, Daniela Acasandrei – consilier Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape și Despina Ungureanu – consilier, Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Comisia pentru bugetul participativ va monitoriza desfăşurarea campaniei și va verifica eligibilitatea propunerilor de proiecte primate.

Calendarul proiectului de buget participativ poate fi urmărit pe noua platformă a Primăriei Timișoara: https://decidem.primariatm.ro/bp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.