Fostul polițist Ilin, la DIICOT, despre planul de anihilare a jurnalistului Dragoș...

Fostul polițist Ilin, la DIICOT, despre planul de anihilare a jurnalistului Dragoș Boța: „Boncu a declarat că o să-l omoare”. Ce a spus despre incendierea mașinii editorului șef al PRESSALERT.ro

4
DISTRIBUIȚI

Fostul polițist Dragan Ilin, omul de încredere al liderului interlop Lucian Boncu, a fost unul dintre cei care a dat informații importante anchetatorilor de la DIICOT Timișoara în investigația legată de planul de asasinare al jurnalistului Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro, dar și legat de incendierea mașinii acestuia în iunie 2018.

„Cârtița” lui Boncu a fost audiată în calitate de martor, la DIICOT, în 29 ianuarie 2020. Ilin a dat explicații despre incendierea mașinii jurnalistului la câteva zile după ce a dezvăluit legătura dintre Lucian Boncu și Ioan Nasleu, consilierul personal al lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei de atunci. „Din discuțiile la care am participat cu mai mulți dintre apropiații lui Lucian Boncu am tras concluzia că acest eveniment se produsese la ordinul acestuia. Nu știu sigur cine a incendiat mașina, însă în mediu s-a auzit că ar fi fost Novac Radu Alin zis Jack”, a scris Dragan Ilin.

Fostul polițist a susținut că articolele publicate despre legăturile liderului interlop, ulterior incendierii mașinii, i-au produs „o stare de iritare puternică lui Lucian Boncu, acesta manifestându-se verbal violent la adresa jurnalistului cu mai multe ocazii, la unele dintre acestea asistând și eu. După fiecare astfel de articol, când ne întâlneam mai multe persoane, Boncu Lucian se arăta deosebit de nervos. proferând injurii și amenințări la adresa jurnalistului. Din mediul respectiv am tras concluzia că Boncu Lucian căuta să se răzbune pe jurnalist pentru aceste articole”.

La o zi după ce PRESSALERT.ro a publicat articolul în care dezvăluia că Lucian Boncu l-a „sifonat” pe interlopul Radu Novac, dând declarații împotriva sa la structura centrală a DIICOT, Dragan Ilin a povestit că a fost sunat pe Whatsapp de liderul interlop și chemat la restaurantul Cuina din Chișoda.


”Acolo la o masă m-am întâlnit cu Boncu Lucian, iar la scurt timp au venit și Gavrilă Nicolae împreună cu doi tineri pe care nu îi cunoșteam, aduși de acesta din urmă. (…) Boncu Lucian a declarat că o să aibă grijă de jurnalist, că o să-l omoare și alte amenințări de acest tip. Boncu a început să discute cu cei doi tineri, care veniseră aduși de Gavrilă și le-a spus acestora că vor merge să vadă locația unde locuiește jurnalistul, urmând ca cei doi să îl identifice și să-l agreseze”, a declarat Ilin. Acesta a afirmat că nu știa ce trebuiau să facă exact cei doi pentru că nu au discutat în fața sa astfel de detalii.

Dragan Ilin a susținut în fața anchetatorilor că, la un moment dat, a apărut și Alin Huc „care după ce l-a văzut pe Boncu cât de nervos era, m-a chemat deoparte și mi-a cerut să încerc să-l liniștesc pe Boncu după care Huc a plecat. La scurt timp am plecat și eu, iar a doua zi, i-am transmis mai multe mesaje pe Whatsapp lui Boncu Lucian prin care încercam să-l conving să se liniștească și să nu pună în aplicare nicio răzbunare față de jurnalist”. Ilin a pus la dispoziția anchetatorilor atât discuțiile purtate cu Boncu pe Whatsapp, cât și mesajele cu Nicolae Gavrilă, care i-a trimis fotografia cu o mașină suspectă în zona unde locuia jurnalistul.

Vă reamintim că într-o înregistrare depusă la DIICOT, avocatul Carin Antonescu a povestit că, a doua zi după întâlnirea de la Cuina, Dragan Ilin a venit și i-a spus „Luci vrea să îi ia gâtul la ăsta (…) atâta i-am spus: Bă, spune-i lui Luci, dacă vrea să-l facă, nu acuma după ce a apărut articolul, să mai stea o lună și după aceea să-l facă dacă vrea neapărat!”. De asemenea, în discuția cu Alin Huc, Carin Antonescu era preocupat de unde au aflat anchetatorii că Radu Novac, care era clientul său atunci, a fost implicat în incendierea mașinii, întrebând „De unde s-au prins ăștia că el a dat foc la maşina lui Boța?”.

Ulterior declarației date la DIICOT, Dragan Ilin l-a avertizat pe cei din gruparea Boncu că se fac cercetări legate de planul de asasinare și a fost pus sub acuzare pentru compromiterea intereselor justiției. A fost audiat din nou de DIICOT, în 2 aprilie 2020, în calitate de inculpat, și întrebat în prezența avocatului dacă a fost real ce a scris în declarația din ianuarie, Dragan Ilin a confirmat „da, evenimentele s-au derulat conform celor declarate”.

4 COMENTARII

  1. Cea mai mare zdreanta posibila existenta. Ia dat pe topogan pe interlopi dupa a inregistrat politistii si a dat inregistrarile in tot orasu impreuna cu mentorul sau celebra somnitate Carin Antonescu! Toate aceste diversiuni facute in ideea ca acesti interlopi sa ii plateasca onorarii mari domnului avocat. Acum e randul lor sa plateasca onorari altor avocti ca sa i reprezinte. Dumnezeu nu doarme, chiar si pentru masoni sau ce se crede Antonescu.

  2. Nu te-ai plictisit domnule „ziarist” sa reincalzesti mereu aceiasi ciorba? Domnule Bota,cand iti asumi ca datorita frustrrilor si campaniei de presa desantata pe care ai desfasurat-o timp de cativa ani impotriva lui Robu, ai condamnat Timisoara laacest blestem numit Fritz si usere?

    Intelegi ca esti unul din principalii vinovati?Ca ce faci tu nu e presa ci actiuni platite de altii?

    nu trebuie sa apara aceasta postare,m-as multumi macar sa o citesti si sa te puna putin pe ganduri!

    • Parcă spunea uica Lae că „am de unde pierde, am procente de unde pierde”. Nu Bota l-a pus pe nemțãlãu primar, robulache a făcut-o prin tot ce a „făcut” pentru oraș: angajări pe linie de partid și pe prietenii, contracte făcute defectuos pentru primărie, mizerie în oraș, sherifu’ de la piețe, poarta de a făcut pe tânărul ăla,pavaje după gustul lui (prost gust), mașină la scară cu șoferul caracatist, „interimatul” de la poliția locală, Surducanca, putregaiul din primărie, vopseaua lui de păr și multe altele. Acum, că și Frițulache știa in ce se bagă, asta e altă poveste. E depășit rău, el împreună cu Ruben=love

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.