Primarul Fritz către Roxana Iliescu, care a cerut un spațiu pentru Asociația...

Primarul Fritz către Roxana Iliescu, care a cerut un spațiu pentru Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii: „Asociația are un președinte, iar acest președinte sunt eu”

2
DISTRIBUIȚI

Schimb de replici între consilierul local Roxana lliescu de la Pro România și primarul Dominic Fritz pe tema alocării unui sediu pentru Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Asociația va trebui să părăsească sediul pe care îl ocupă în Bastionul Theresia deoarece proprietarul spațiului, Consiliul Județean Timiș, are alte planuri pentru locația respectivă.

Roxana Iliescu susține că primarul a refuzat semneze referatul de aprobare privind atribuirea unui spațiu pentru că îi încurcă și nu este un consilier care le înghite minciunile și nu votează la comandă în Consiliul Local Timișoara.

Recent, aceasta solicita alocarea unui spațiu pentru asociație pe strada Alba Iulia.

Roxana Iliescu spune că a fost acuzată de Paula Romocean de la USR că are „interese obscure legate de asociație insinuând inclusiv că am contract de asistare/reprezentare juridică încheiat cu această entitate, lucru total neadevărat! Motivația mea a avut la bază exclusiv situația delicată a acestei asociații, rămasă în stradă, în contextul în care este singurul vehicul de implementare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii recunoscut oficial! Cu toate acestea, recunosc că nu mă așteptam ca primarul să refuze nejustificat semnarea referatului de aprobare, cu atât mai mult cu cât decizia privitoare la acordarea sau nu a unui spațiu asociației, ar fi trebuit să fie la latitudinea consilierilor locali!”, a transmis Roxana Iliescu cu câteva ore înainte de începerea ședinței de consiliu local.

De asemenea, ea s-a plâns că urmează să fie eliminată din cadrul unei comisii.

„Ca să fie siguri că nu le mai încurc planurile de a pune pe butuci asociația și substituirea ei cu celebrul deja Centru de Proiecte, vor să mă dea afară din Comisia SAD (n.r.


– spații cu altă destinație)! Tocmai ce am primit lista suplimentară de proiecte de hotărâre, printre care se regăsește și un proiect ce vizează schimbarea componenței Comisiei SAD și reducerea numărului consilierilor locali de la 4 cât era până acum, la 3. Acum un mesaj pentru useriști: să nu credeți că puteți să mă reduceți la tăcere! Puteți să mă dați afară din orice comisii, puteți să îmi luați dreptul de a conduce ședințele consiliului local, dar fiți siguri că nu o să tac! Fiți siguri că voi continua să apăr interesele timișorenilor în fața dezastrului produs de administrația Fritz!”, a mai transmis Roxana Iliescu marți.

În ședința Consiliului Local Timișoara, aceasta l-a întrebat pe primarul Dominic Fritz ce are să-i reproșeze în legătură cu activitatea sa și a cerut explicații despre lipsa proiectului inițiat de ea de pe ordinea de zi.

„Mie nu mi-e clar în ce calitate ați făcut această cerere (n.r. -pentru sediul asociației), această asociație are un președinte, iar acel președinte sunt eu, statutar pentru relații cu alte instituții sunt responsabil eu, președintele, și nu consilierii locali, care au o afinitate, despre care mă bucur, pentru cultură. Dar nu știu în ce calitate au făcut această cerere. Mie îmi pare rău că această problemă formală nu a fost depistată. Faptul că cei de la Consiliul Județean Timiș au emis o notificare de evacuare nu e o situație plăcută, desigur că vom găsi un loc potrivit pentru asociație. Locul acela, probabil pentru că nu știți foarte bine activitatea asociației, acolo nu este un sediu administrativ, acolo este punctul zero din oraș, trebuie să fie activitate cu turiști, nu se pretează pentru un sediu administrativ”, i-a răspuns primarul Dominic Fritz.

În ceea ce privește scoaterea Roxanei Iliescu din comisie, edilul a spus că nu a făcut o asemenea propunere.

„Propunerea administrației mele este să micșorăm această comisie, să nu mai fie la fel de stufoasă cum a fost. Oricum prezența nu a fost de fiecare dată foarte bună, a fost mai mult sau mai puțin întâmplătoare cine a fost în comisii”, a mai spus Fritz.

După câteva minute de dezbateri, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pentru că secretariatul ședinței nu a putut să pună la dispoziția consilierilor locali posibilitatea votului secret electronic pentru alegerea celor trei consilieri locali din comisie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.