Grădiniță din Timișoara, închisă după un control al DSP. Încă o grădiniță...

Grădiniță din Timișoara, închisă după un control al DSP. Încă o grădiniță și o creșă, amendate cu zeci de mii de lei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a anunțat că, în urma unor sesizări legate de „o serie de neconformități în cadrul unor unități de învățământ privat preșcolar (creșe, grădinițe) din Timișoara, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Timiș au efectuat verificări la fața locului. Cu această ocazie s-au constatat abateri de la normele de igienă, nerespectarea circuitelor funcționale și absența autorizațiilor pe diverse planuri”.

Astfel, grădinița privată a fost închisă, iar alte două firme private cu profil asemănător au fost amendate. „Drept urmare, unei unități private i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate, fiindu-i aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.000 lei. Altor două unități cu același profil de activitate li s-au întocmit sancțiuni contravenționale în cuantum de 80.000 lei, pentru neregulile constatate, cu acordarea unui termen de remediere de 30 de zile, urmat de recontrol.


În conformitate cu legislația în vigoare, în termen de 15 zile, unitățile în cauză pot achita jumătate din minimul amenzii aplicate”, a transmis DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.