Guvernul a modificat modul în care acordă subvenții pentru termoficare. Autoritățile locale...

Guvernul a modificat modul în care acordă subvenții pentru termoficare. Autoritățile locale vor putea primi mai mulți bani

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenție autorităților locale pentru termoficare, a anunțat ministrul Cseke Attila. La cerere, autoritățile vor putea primi mai mulți bani.

Anunțul a fost făcut la finalul ședinței de Guvern de luni. Ministrul Cseke Attila a spus că până la epuizarea bugetului inițial, de 400 de milioane de lei, destinat subvențiilor pentru termoficare, Ministerul Dezvoltării va continua să acorde sprijin pentru facturile din lunile ianuarie și februarie. Suplimentar, la cererea autorităților locale, va putea acorda și fonduri în plus.

În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenție autorităților locale pe raza cărora funcționează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depășea prețul plafonat.

Modificarea adoptată luni prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenția inițială, pentru facturile din lunile ianuarie și februarie 2022, și includerea autorităților locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură, a explicat Cseke Attila.

„Obiectivul Ministerului Dezvoltării este să asigurăm funcționarea sistemelor de termoficare în sezonul rece.


Am înțeles că aceste facturi ridicate sunt o povară pentru bugetele locale. Astfel, prioritatea rămâne acordarea sprijinului inițial, de 50%, dar, dacă bugetul ne permite și dacă autoritățile locale ne trimit cerere în acest sens, vom oferi un sprijin mai mare pentru lunile care au rămas din această iarnă, pentru a compensa cheltuielile de până acum ale autorităților locale”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Totodată, actul normativ adoptat luni prevede posibilitatea ca autoritățile publice locale, până la epuizarea bugetului, să utilizeze excedentele bugetare pentru a asigura fondurile necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022, a precizat Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.