A încetat din viață medicul timişorean Ioan Ometa, unul dintre renumiți specialişti...

A încetat din viață medicul timişorean Ioan Ometa, unul dintre renumiți specialişti în acupunctură

0
DISTRIBUIȚI

 

Doctorul Ioan Ometa a încetat, luni, din viață la vârsta de 82 de ani.

În activitatea sa, dr. Ometa a abordat holistic fiecare problemă de sănătate a pacienților săi, astfel că în procesul de vindecare a luat în considerare întreaga ființă (corpul, mintea, emoţiile și spiritul).

Medicul Ioan Ometa s-a născut în localitatea Brad, județul Hunedoara, urmând școala și liceul în orașul natal. În 1957 a intrat la Facultatea de Medicină Generală din Timișoara, absolvind cu nota zece la examenul de stat în 1963.

Între 1963 – 1966 a făcut stagiatura la țară, după care a dat examenul de intrare în Timișoara, concurs la care s-a clasat pe locul 1, având posibilitatea să aleagă Policlinica Studențească din Timișoara, unde a profesat până în anul 1974.

În 1974 a obținut gradul de medic primar.


În perioada octombrie 1974 – septembrie 1978 a lucrat la Spitalul Garian din Libia, la Unitatea de Primiri Urgențe.

Din septembrie 1978 și până în anul 2001 a lucrat din nou la Policlinica Studențească din Timișoara, când s-a specializat și în Medicină Sportivă, ocupându-se de recuperarea medicală a sportivilor.

Ca și activitate științifică a făcut un curs de acupunctură în Franța între anii 1976-1977. În Timișoara, a fost lector la cursul de acupunctură organizat de Ministerul Sănătății în anii 1984, 1985 și 1986. A făcut un curs de fizioterapie la București, organizat de Ministerul Sănătății.

Doctorul Ioan Ometa a participat cu numeroase lucrări la conferințe și congrese de acupunctură în țară (București, Iași și Timișoara) și în străinătate (Viena, Beijing și Paris).

În calitate de cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Kinetoterapie a elaborat cursurile de uz intern pentru studenți: Anatomie; Masaj; Prim Ajutor; Gimnastică Medicală și Kinetoterapie.

„Nu-mi mai spune „domnule”, zi-mi Nelu. Mi-e mai bine așa”. Mi-au trebuit ani de zile ca sa-i pot spune pe nume.

Nelu, prietenul meu de o viață.

Mulțumesc pentru tot!

Ti-e bine acum, știu !

Moartea este periculoasă doar pentru o viață netrăită.

Ne-om revedea.

Dan…”, a transmis Dan Negru.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.