Inovație la Poliția Locală Timișoara. Autocolantele de mari dimensiuni lipite pe parbrizele...

Inovație la Poliția Locală Timișoara. Autocolantele de mari dimensiuni lipite pe parbrizele mașinilor parcate neregulamentar devin istorie

2
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara vor folosi de acum un nou sistem de înregistrare a colantelor tip invitație transmise conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar, cu ajutorul unei aplicații, a telefonului mobil și a unei imprimante portabilă.

Poliția Locală Timișoara continuă procesul de digitalizare a activității instituției cu o premieră în ceea ce privește activitatea de verificare și constatare a situațiilor în care sunt încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea neregulamentară.

Astfel, dacă până acum polițiștii locali care depistau un autovehicul oprit sau staționat neregulamentar lipeau pe parbrizul acestuia un colant autoadeziv tip invitație prin care transmiteau conducătorului auto să se prezinte la sediul instituției pentru întocmirea procesului verbal, colant de dimensiuni mari, completat cu scris de mână, uneori ilizibil, s-a trecut la aparatură modernă.

Începând de azi, funcționează experimental, urmând a fi extins în totalitate, un nou proiect de implementare a colantelor.

Prin contractul cu societatea Expertissa Timișoara SRL, s-a stabilit conceperea unei aplicații pentru gestionarea autocolantelor, în valoare de 21.370 lei fără TVA.

Aplicația mobilă deservită de polițiștii locali va interacționa în mod automat cu aplicația sus amintită și va genera în format electronic toate documentele interne, necesare sancționării contravențiilor din trafic.

Conform informațiilor oferite de Poliția Locală Timișoara, această aplicație este instalată pe 84 de telefoane mobile, dotate cu imprimante portabile, repartizate la tot atâția polițiști locali. Acestea din urmă imprimă o invitație pe hârtie rezistentă la intemperii (ploaie, zăpadă, îngheț) pe care o fixează pe parbrizul autovehiculului. Pe aceasta se pot citi clar datele de identificare a autoturismului, locația exactă, actul normativ încălcat, numele agentului care a constatat fapta, precum și unde trebuie să se prezinte pentru întocmirea procesului verbal.

„Telefoanele performante au fost primite de la furnizorul de telefonie mobilă Orange, cu care instituția are contract, iar pentru funcționarea aplicației au fost achiziționate 84 de abonamente de transmisie de date, în valoare de 93.106 lei fără TVA, pe o perioadă de doi ani. Imprimantele portabile împreună cu rolele de hârtie sunt achiziționate prin procedură simplificată de la societatea IT Genetics SRL, la valoare de 119.989,80 lei fără TVA.


Numai anul trecut au fost tipărite și aplicate 37.379 de colante autoadezive pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, achiziția acestora ridicându-se la suma de 13.900 lei. Prin implementarea noului sistem, cheltuielile cu colantele vor fi de 700 de lei, ceea ce înseamnă o reducere a cheltuielilor cu 95%”, au transmis, marți, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Deocamdată, procesele verbale pot fi generate doar la sediu, urmând ca, în funcție de bugetul alocat, în viitor, sistemul să fie extins și procesele verbale să se poată imprima la fața locului.

2 COMENTARII

  1. Politie și Primăria lui Fritz, Tabără și CL, o conducere EȘUATĂ lamentabil…
    Pînă cind nu puneți gheara de otel la rotile șoferilor derbedei,NU.se va intimpla nimic
    Sau sa le ridicați mașinile.
    Restul.e.praf în ochii presei și norodului naiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.