Ken Pith a lansat un nou material discografic: ritmuri de bass music...

Ken Pith a lansat un nou material discografic: ritmuri de bass music cu proiectul inițiat de K-lu

0
DISTRIBUIȚI

Ken Pith, proiectul inițiat de timișoreanul K-lu în 2019 a scos un nou E.P. care poartă numele de „Under the city“, mixajul pieselor fiind realizat de Atilla Lukinich iar artwork-ul de Valentin Flachsel.

Proiectul pus la cale de K-lu care abordează „bass music“ a avut parte de aprecieri din partea amatorilor de muzici electronice și a susținut DJ seturi în diverse locații printre care s-a numărat un session desfășurat la Hostel Costel organizat de Atelier 22TM sau în cadrul festivalului ElectroRuga de la Buzad.

Pe numele său adevărat Alin Constantin, K-lu promovează genuri muzicale ca funk, hip hop şi breaks și de-a lungul anilor a colaborat cu mai multe proiecte şi trupe, una din apariţiile sale desfăşurându-se pe scena Filarmonicii din Timişoara, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Trio Contraste.


Sample-urile hazlii „decupate“ din filme româneşti celebre au făcut din el un autentic promotor al valorilor cinematografice autohtone, iar printre piesele remixate de K-lu se numără și melodii de Alexandru Andrieş, Mihaela Runceanu sau Aura Urziceanu.

„Visam să găsesc o altă metodă de exprimare, de aceea am venit la Timișoara. La Hunedoara nu aveam nicio șansă. Am mai fost și la festivalurile de la Delahoya din Cluj și mergeam și la concerte de rock. Eram barman la clubul Evolution și acolo erau evenimente. După party, coboram jos și mă uitam la scule, încercam să văd ce se întâmplă. Pe vremea aceea nu exista Internet dar aveam o pasiune pentru asta. La un moment dat am organizat un concurs de DJ și am pus muzică cu Faust. Primul nostru afiș era scos la imprimantă, alb-negru. A venit lume la noi, aveam mulți prieteni. După aceea mi-am luat pickup-uri și am exersat o vreme, dar era greu să faci rost de muzică pe viniluri. Încet – încet am ieșit la chefuri la Pod 16, acolo au fost primele chefuri cu muzica oarecum pregătită“, a povestit K-lu despre începuturile sale muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.