„La comun”, spectacol de debut pentru cea mai tânără actriță a Teatrului...

„La comun”, spectacol de debut pentru cea mai tânără actriță a Teatrului Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea mai tânără actriță a teatrului maghiar timișorean debutează în această seară într-unul din cele mai captivante spectacole ale acestei stagiuni, piesa „La comun”. Sarolta Vass are doar 18 ani, o vârstă apropiată de cea a personajului pe care-l interpretează, adolescenta Freja.

Născută la Timișoara, Sarolta Vass a absolvit Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, unde a studiat flaut și interpretare vocală și a obținut numeroase premii la diferite competiții. Talentată, ambițioasă, cu o disciplină interioară câștigată în anii de studii muzicale începute la 5 ani, Sarolta Vass deține și recordul de a fi văzut, ca spectator, absolut toate spectacolele produse de Teatrul Maghiar din Timișoara, în ultimii 10 ani, de a fi crescut în teatru. Debutul ei absolut într-un spectacol de teatru a avut loc în 2019, în „Dr. Faustus” theater- concert de Kocsárdi Levente,  producție a companiei independente Arte- Factum.

Spectacolul „La comun” de Thomas Vintenberg și Mogens Rukov, în regia lui Radu-Alexandru Nica, cu scenografia semnată de Ioana Popescu, care va fi jucat în această seară, de la ora 19:00, propune o dezbatere despre proprietate și familie în societatea de astăzi, pornind de la cazul adevărat al unui grup de intelectuali care au hotărât  în 1975 să trăiască împreună într-o comună, având drepturi și obligații egale. Erick și Anna au decis să încerce un experiment al traiului la comun cu alte cinci persoane cu aceleași convingeri ideologice, dar în familia lărgită se petrece o criză în momentul în care Erick se îndrăgostește de o altă femeie. Din distribuție mai fac parte actorii Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Borbély B. Emília, Tar Mónika, Vadász Bernadett și Molnár Bence.

„Beneficiile traiului în comun sunt multe și ne lipsesc extrem de acut în zilele noastre, când suntem atât de însingurați, de alienați, însă reversul medaliei nu e defel de neglijat – relațiile interpersonale, mai ales în familie, se scurtcircuitează, iar rezultatele sunt imprevizibile și adesea traumatizante.


«La comun» e, așadar, un bun stimul pentru reflecție asupra problemelor familiei în secolul al XXI-lea și a crizei societății de azi”, consideră regizorul Radu-Alexandru Nica.

Spectacolul, care se joacă în sala mare a teatrului și este tradus în limba română, este interzis minorilor sub 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.