Lemn tăiat ilegal în vestul țării. Câte amenzi a dat Garda Forestieră...

Lemn tăiat ilegal în vestul țării. Câte amenzi a dat Garda Forestieră Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-868430719">

În perioada 17-26 februarie, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

Acestea s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar la câteva dintre acestea au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie.

Potrivit lui Ciprian Lupean, inspector-șef la Garda Forestieră Timișoara, s-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionării masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

„Au fost realizate 55 de controale și inspecții rezultând următoarele: 23 sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 85.000 lei; a fost confiscat un volum total de 700 metri cubi material lemnos cu valoare de 401.603 lei și au fost identificate 59 de cioate ca urmare a tăierilor ilegale cu un volum total de 60 metri cubi, valoarea prejudiciului fiind de de 23.074 lei.

Aceste fapte constituie infracțiuni, Garda Forestieră Timișoara urmând a transmite documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor”, a transmis inspectorul-șef Ciprian Lupean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.