Limbaj „colorat” al primarul Fritz: „Timișoara, din păcate, a fost condusă de...

Limbaj „colorat” al primarul Fritz: „Timișoara, din păcate, a fost condusă de un țepar notoriu”. De ce trebuie primăria să achite 4,3 milioane de lei la AFM

10
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va fi nevoită să achite Administrației Fondului pentru Mediu o factură de 4,3 milioane de lei pentru raportarea greșită a cantităților de deșeuri, în perioada 2016 – 2020.

Potrivit reprezentanților municipalității, un control realizat în ultimele luni de inspectorii AFM a constatat diferențe masive între cantitățile de deșeuri declarate de municipalitate ca fiind depozitate/reciclate în perioada 2016-2020 și cantitățile reale.

În perioada amintită, municipalitatea a declarat 131.000 de tone de deșeuri valorificate prin reciclare, însă inspectorii au constatat că această cantitate este de 30.000 de tone. Totodată, în perioada 2016-2020, municipalitatea a declarat că au fost depozitate aproape 527.000 de tone de deșeuri, însă în realitate această cantitate era de 612.000 de tone.

Astfel, față de obligațiile de plată declarate de municipalitate, care s-au ridicat la 7,5 milioane de lei în perioada 2016-2020, inspectorii au stabilit o obligație reală de plată de 11,8 milioane de lei, rezultând o diferență de plată de 4,3 milioane de lei, care trebuie achitată acum.

„Pe lângă gazul consumat în 2014, acum avem de plătit și minciuna că am fi reciclat mai mult decât în realitate.


Timișoara, din păcate, a fost condusă de un țepar notoriu. Condamn ferm acest tip de a face administrație, în care se aruncă în viitor plăți curente, din motive politicianiste. Plătim azi aproape 4,3 milioane de lei pentru gunoiul băgat sub preș, la propriu, în anii 2016-2020. Nu doar că suntem buni de plată acum, am și ratat ani întregi pentru a pune la punct sistemul de valorificare a deșeurilor din Timișoara. Lucrăm cu toate firmele de salubrizare pentru a îmbunătăți serviciile de colectare și reciclare a deșeurilor. Întărim controlul primăriei asupra trasabilității deșeurilor ca să declarăm realitatea reciclării, nu povești”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit OUG 196/2005, Municipiul Timișoara are obligația de a reduce anual cantitățile de deșeuri eliminate prin depozitare, în cazul neîndeplinirii acestui obiectiv fiind obligată să plătească către AFM o contribuție de 100 lei/tonă (în anul 2016) și 50 de lei/tonă (în anii ulteriori).

Astfel, conform legii, în 2016, municipiul era obligat să reducă cu 15% cantitatea de deșeuri eliminate prin depozitare față de anul anterior, în 2017 cu 25%, în 2018 cu 35%, iar din 2019 până în prezent cu 45% anual.

10 COMENTARII

 1. atat poate acest fritz. atat il duce mintea atat face. cum comparam totusi acest ~910.000 euro amenda, cu cei 21.000.000 euro amenda produsa de fritz si acolitii lui? care teapa e mai mare?

  • Ai dreptate! Țeapa lui Fritz e de 23 de ori mai mare!
   Are un tupeu incredibil tembelu de Fritz. De ce nu l-au pus senviciile să candideze în Germania și să-l aleagă nemții primar. Cred că ăia nu erau așa fraieri ca noi!

 2. Pai la ambrabureala care este cu salubrizarea in Timisoara, sa ne bucuram ca nu e mai mult. Sunt bani dati din buzunarele noastre catre Fondul pentru Mediu pentru ca nu colectam si nu reciclam. Cu cine? Statia de sortare de la colterm ? Statia de sortare de la Ghizela? Unde se aduc deseuri din tot judetul? Cine stie din raportarile trimise de Retim ca acolo au fost strict deseurile din Timisoara?. Chiar putem spune ca s-au economisit niste bani la buget dar baietii de la capitala s-au pus pe verificat ca nu au bani. Nici Robu, nici Fritz nu au fost dispusi sa plateasca salubrizarea. Cand o sa primeasca factura pentru spectacolul pe care l-a facut dupa amenda de la Garda de Mediu, o sa-I treaca si lui Fritz. Curatenia se face si dupa aia se intretine. Dar cand unii inca isi arunca sacii de moloz pe unde apuca, cand nu stim si nu vrem sa colectam de acasa separat, cand Retim-ul colecteaza deseurile reciclabile la gunoiul menajer, cand nu exista campanii serioase pentru modul de colectare, tot asa o sa platim sa-I ingrasam pe altii si o sa ne minunam cat de hot e pnl si psd. Asa ca, Fritz, cand o sa obligi firmele care colecteaza deseuri sa-si faca investitii pentru reciclare , cand o sa faci campanii serioase de promovare pentru colectare, cand o sa-I arzi rau pe aia de isi arunca gunoiele la coltul strazii, poti sa zici ca ai facut tot si sunt altii rai, numai tu esti bun. Vorba cuiva…pe langa 123 de miloane, ce mai conteaza 4? E greu sa fii primar, nu?

 3. Pai la ambrabureala care este cu salubrizarea in Timisoara, sa ne bucuram ca nu e mai mult. Sunt bani dati din buzunarele noastre catre Fondul pentru Mediu pentru ca nu colectam si nu reciclam. Cu cine? Statia de sortare de la colterm ? Statia de sortare de la Ghizela? Unde se aduc deseuri din tot judetul? Cine stie din raportarile trimise de Retim ca acolo au fost strict deseurile din Timisoara?. Chiar putem spune ca s-au economisit nxiste bani la buget dar baietii de la capitala s-au pus pe verificat ca nu au bani. Nici Robu, nici Fritz nu au fost dispusi sa plateasca salubrizarea. Cand o sa primeasca factura pentru spectacolul pe care l-a facut dupa amenda de la Garda de Mediu, o sa-I treaca si lui Fritz. Curatenia se face si dupa aia se intretine. Dar cand unii inca isi arunca sacii de moloz pe unde apuca, cand nu stim si nu vrem sa colectam de acasa separat, cand Retim-ul colecteaza deseurile reciclabile la gunoiul menajer, cand nu exista campanii serioase pentru modul de colectare, tot asa o sa platim sa-I ingrasam pe altii si o sa ne minunam cat de hot e pnl si psd. Asa ca, Fritz, cand o sa obligi firmele care colecteaza deseuri sa-si faca investitii pentru reciclare , cand o sa faci campanii serioase de promovare pentru colectare, cand o sa-I arzi rau pe aia de isi arunca gunoiele la coltul strazii, poti sa zici ca ai facut tot si sunt altii rai, numai tu esti bun. Vorba cuiva…pe langa 123 de miloane, ce mai conteaza 4? E greu sa fii primar, nu?

  • Si plin de randunici si randunice care il sustin pe domnu’ acad.prof.univ.dr.. Dealtfel extrem de inteligenti oameni, ma si mir cum de suntem inca in epoca de piatra cand avem o turma de oameni superinteligenti in tm, care mai si voteaza.

 4. Numai bolsevici robulieni pe aici 🙂 Mergeți in Rusia , se premiază șoarecilor . Nu va convine ca Fritz e Neamț , ca Uniunea Europeană , ca Bruxelles ul , că NATO la urma urmei … suveranitatea voastră și modul de gândire “sa nu fii oaie” … vai mama voastră .

 5. De faptul că Fritz e incompetent și a păgubit Timișoara cu 21 milioane de euro, că e tupeist și manipulator, nu e vinovat Robu, Iliescu, UE, NATO etc, aerienilor. Voi sunteți (superlimitatul, John) că nu realizați ce vi se întâmplă și – l susține-ți fanatic pe Fritz, în detrimentul vostru și nu numai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.