Minciunile halucinante ale ”cârtiței” Ilin: ”Am fost dezbrăcat de procurorul șef Alex...

Minciunile halucinante ale ”cârtiței” Ilin: ”Am fost dezbrăcat de procurorul șef Alex Florența și ținut dezbrăcat două ore în biroul său ca să dau declarații împotriva lui Boncu”. Reacția avocatului liderului interlop

0
DISTRIBUIȚI

Fostul polițist Dragan Ilin, ”cârtița” liderului interlop Lucian Boncu, a făcut, astăzi, niște declarații halucinante în dosarul DIICOT în care se judecă sechestrarea și șantajarea unui taximetrist bucureștean în clubul Champions din Timișoara după ce a fost suspectat că a obținut bani la jocurile de noroc, fraudând aparatele. Ilin a susținut că ”nu am știut nimic despre ce s-a întâmplat la Champions decât ce am citit în presă. Am fost chemat la domnul procuror Șandor pentru a face niște povești despre Boncu și firma de pază SPI. Cum îi văd pe Boncu și ceilalți? Oameni. I-am spus procurorului că  nu știu nimic și am fost îndrumat să mă gândesc la o poveste frumoasă, să facem un grup frumos. Mi s-a spus că nu o să fi trimis în judecată în dosarul în care eram cercetat de DIICOT. Până acum nu m-au trimis. Au declinat acel dosar la două zile după ce am fost de acord să vin martor aici la parchet”.

Dragan Ilin a susținut că a înregistrat discuțiile cu procurorii DIICOT pentru că ”nu aveam încredere în acel procuror și alți colegi ai dânsului”. Fostul polițist a declarat că, ulterior discuției cu procurorul Șandor, a fost chemat la DIICOT.


”Am fost dezbrăcat de procurorul șef Alex Florența (șeful DIICOT Timișoara de la acel moment, n.a.) și ținut dezbrăcat două ore în biroul său ca să dau declarații împotriva lui Boncu și să predau niște înregistrări pentru a nu mă mai putea folosi de acestea”. Atunci când susține că a fost dezbrăcat, Ilin a fost însoțit de o avocată aleasă și în prezența acesteia  a dat o declarație la DIICOT că nu a înregistrat pe nimeni, că nu s-au făcut presiuni și cele declarate anterior corespund adevărului. Altfel spus, o minciună fără niciun fel de acoperire. Declarația lui Ilin face parte dintr-un scenariu pe care gruparea de crimă organizată condusă de Boncu l-a pus la punct imediat după arestările operate de DIICOT, așa cum PRESSALERT.ro a dezvăluit, în încercarea disperată de a-i discredita pe anchetatori.

Întrebat de procurorul DIICOT despre denunțul făcut împotriva lui Lucian Boncu încă din 2016 și pentru care a fost chemat de către procurorul de caz, Dragan Ilin a susținut că ”am depus 18 denunțuri scrise la dictarea lui Fiat Mihăițoaia și a domnului procuror Șandor”. Ulterior audierii lui Dragan Ilin, unul dintre avocații lui Boncu a susținut că nu au nicio valoare probatorie în acest caz susținere ”cârtiței”, afirmând în fața instanței că ”toate acele demersuri (de a da o declarație împotriva lui Boncu, n.a) nu au avut nicio finalitate așa că nu mă voi referi la declarațiile de astăzi ale martorului”.

Procurorul de ședință a cerut condamnarea tuturor inculpaților, iar pentru Ioan Stepanescu, Daniel Gyulai și Gabriel Stoian, solicitându-se pedepse cu suspendare sub supraveghere. Avocații tuturor inculpaților au cerut să se constate încetarea procesului penal având în vedere decizia Curții Constituționale prin care DIICOT nu mai era competent să trimită dosarul în judecată după ce a constatat că nu sunt elemente pentru infracțiunea de grup infracțional organizat în acest dosar și au cerut achitarea clienților pentru că nu sunt probe. Tribunalul Timiș a amânat pronunțarea pentru data de 14 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.