Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe oamenii care au simptome de COVID-19 să...

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe oamenii care au simptome de COVID-19 să meargă în cabinetele medicilor de familie pentru testare

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele cu simptomatologie pentru infecția cu SARS CoV-2 să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea COVID-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este de părere că medicii de familie sunt foarte importanți în controlul pandemiei și  face apel către aceștia să contribuie cu responsabilitate si profesionalism la diagnosticul, tratarea și monitorizarea pacienților cu COVID-19.

„În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.


Creșterea numărului de persoane testate de către medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Testarea pentru populație este gratuită în cele aproape 200 de cabinete ale medicilor de familie din Timiș care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate.

Găsiți lista lor AICI.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.