Ministrul Transporturilor anunță 11 oferte pentru modernizarea căii ferate Timișoara – Ronaț...

Ministrul Transporturilor anunță 11 oferte pentru modernizarea căii ferate Timișoara – Ronaț Triaj -Arad. Ce valoare are investiția

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat, miercuri, că au fost depuse 11 oferte pentru modernizarea secțiunilor de cale ferată Timișoara – Ronaț Triaj și Ronaț Triaj – Arad.

După semnarea contractelor vor fi modernizați aproximativ 76 de km de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 km/h.


Cele două contracte vor avea o valoare totală estimată de 3,917 miliarde de lei și vor fi finanțate prin fonduri externe nerambursabile. Pentru fiecare contract în parte durata pentru proiectare și execuție va fi de 42 de luni, din care șase luni proiectare și 36 de luni execuție.

Lotul 3 (Timișoara Est – Ronaț Triaj) pentru care au fost depuse șase oferte are o lungime de 13,86 km. În plus se vor mai executa lucrări de construcţie, reconstrucție, reparaţii sau reabilitare la: trei poduri, trei podeţe, nouă pasaje denivelate și o trecere la nivel. Se vor construi și două podeţe de descărcare.

Pe mare parte din traseul celor două loturi Timișoara – Ronaț Triaj și Ronaț Triaj – Arad calea ferată se va dubla. „Vor fi modernizate inclusiv instalațiile de energoalimentare, liniile de contact, telecomunicațiile, semnalizarea și centralizarea”, a mai anunțat ministrul Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.