Mircea Bodolan și Monica Mihaela Cojocaru aduc o seară de folk la...

Mircea Bodolan și Monica Mihaela Cojocaru aduc o seară de folk la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Mircea Bodolan

Mircea Bodolan și Monica Mihaela Cojocaru sunt protagoniștii unei seri de folk care va avea loc miercuri 23 februarie de la ora 19 la Manufactura, evenimentul care se anunță din categoria de neratat pentru melomani urmând să beneficieze de o serie de surprize.

Arădeanca Monica Mihaela Cojocaru a început să cânte la mijlocul anilor ’80 și a revenit în atenția melomanilor cu câțiva ani în urmă, la festivalul de folk de la Pecica.

O figură aparte în peisajul muzicii autohtone, Mircea Bodolan este cunoscut ca artist, actor, director de teatru și de centru cultural.


Dincolo de toate, artistul a compus câteva cântece de referință din folkul românesc. Chiar dacă a editat un singur album oficial (Rănitul dintre linii), repertoriul său are parte de o sumedenie de piese, iar spectacolele sale intră în categoria celor interesante și datorită faptului că pe scenă Mircea Bodolan este întruchiparea izbutită a îmbinării între un povestitor/actor și un muzician.

Monica Mihaela Cojocaru

„Pe vremuri, dacă aveam o piesă pe mai mult de trei acorduri… era o performanță. Folkul ăla arhaic s-a dus. Încă de atunci, tindeam spre sound-ul folkiștilor din Occident. De aceea n-am acceptat ideea de cover in folk. Nu accept așa ceva. Desigur, poți cânta piesa unui alt autor cu un scop anume. Ori că îl iubești foarte tare…ori că nu mai e printre noi… Însă nu poți să-ți faci un spectacol în care să cânți numai piesele altora. Uneori și fără să le prezinți“, spune Mircea Bodolan.

Biletele pentru acest concert costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.