O singură ofertă și pentru modernizarea stațiilor de tramvai din Timișoara

O singură ofertă și pentru modernizarea stațiilor de tramvai din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În ultima vreme, Primăria Timișoara a primit oferte unice pentru majoritatea investițiilor scoase la licitație.

Este și cazul procedurii de licitație deschisă pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea stațiilor de tramvai de pe Linia 1 Gara de Nord -Stația Meteo și retur. A  fost depusă o ofertă, care de astăzi a intrat în evaluare.

Este vorba despre modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor deveni mai accesibile. Peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului.

Peroanele vor fi accesibile persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor, părinților cu cărucioare pentru copii, astfel încât să le permită urcarea sau coborârea din tramvai.

Stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire în stație al următorului vehicul și alte date importante privind traficul.


Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive.

„Vor fi amplasate sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia pot afla traseele mijloacelor de transport (inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații) și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație. Stațiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor”, au transmis, joi, reprezentanții Primăriei Timișoara.

Stațiile care vor fi modernizate sunt: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, câte două stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est și Piața Badea Cârțan.

În prima etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Durata de viață, solicitată prin documentație, a noilor stații este de minim 24 de ani.

Perioada de realizare a documentației și proiectării este de opt luni. Valoarea estimată a contractului este de aproape 211.00 lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.