Opiu în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperit de polițiștii de...

Opiu în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperit de polițiștii de frontieră deasupra cabinei unui camion FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-852173902">

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, din judeţul Dolj, au descoperit deasupra cabinei unui camion condus de un cetăţean turc mai multe pachete ce conţineau aproximativ 81 de kilograme de substanţă solidă, de culoare maronie, posibil opiu.

Cetățeanul turc în vârstă de 48 de ani s-a prezentat marți dimineața, în jurul orei 04:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru a intra în țară.

Şoferul transporta mase plastice şi circula pe ruta Turcia – Germania.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul camionului, astfel că deasupra cabinei, în spatele panoului de protecţie împotriva vântului, au fost descoperite mai multe pachete ambalate în saci de plastic.

„În urma controlului amanunțit s-a stabilit că pachetele respective conţin o substanţă solidă, de culoare maronie, în greutate totală de 81 kg (posibil opiu). Întreaga cantitate de substanță a fost preluată de lucrători de la BCCO Craiova pentru a fi trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate”, a anunțat, miercuri, Poliția de Frontieră.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Camionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Calafat, iar cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 1.500.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.