Opt milioane de lei în plus pentru salubrizare în 2022. Începe spălarea...

Opt milioane de lei în plus pentru salubrizare în 2022. Începe spălarea străzilor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Programul „Timișoara verde și curată”, în valoare de 89,6 milioane de lei, a fost inclus în proiectul de buget de anul acesta al Primăriei Timișoara.

Anul acesta, municipalitatea alocă în plus față de 2021 pentru salubrizare suma de opt milioane de lei. În total sunt alocați 42,8 milioane lei pentru curățenie.

De asemenea, primarul Dominic Fritz a promis că anul acesta municipalitatea va repara Parcul Rozelor și Parcul Copiilor.

În ceea ce privește curățenia, primarul este nemulțumit în continuare de acest aspect.

„A fost un proces de altercație cu firma de salubrizare, care a zis că trebuie mai mulți bani ca să fie mai curat.


Eu tot am zis: măcar să faceți curat pe banii ce îi primiți acum. În realitate, dacă ne uităm pe caietul de sarcini sunt acoperite doar 50% din străzile Timișoarei. Restul trebuie acoperite cu comenzi suplimentare, iar pentru a putea mări aceste comenzi, am mărit acest buget. Acolo unde plătim salubrizare atunci vreau să merg să văd că e curat. Vom începe și o campanie agresivă de spălare străzilor, am agreat cu firma de curățenie să treacă pe o curățare mecanizată mai mult decât cu muncitori. E important să fie mai curat, dar trebuie să întărim controlarea firmei de salubritate”, a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai precizat că „legea nu permite să faci spălarea mecanizată dacă sunt sub zero grade noaptea”, dar acum temperaturile au crescut.

„Dacă firma de salubritate crede că are alte mijloace și vrea să cumpere o mașinuță mică cu niște perii moderne decât să trimită patru măturători eu sunt de acord cu asta. Trebuie să avem un focus pe rezultat. Acel caiet de sarcini nu a fost bun, contractul este destul de prost. Prețul probabil era unul prea mic. Am prevăzut și consultanță în buget pentru noul caiet de sarcini pentru noul contract (n.r. – de salubritate) care va începe în 2023”, a mai precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.