Patru piețe și 12 străzi din zona Traian din Timișoara vor fi...

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian din Timișoara vor fi reabilitate

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va atribui contractul de proiectare pentru investiția „Regenerare urbană –  Zona Piața Traian˝.

Obiectivul final este transformarea radicală a zonei Traian, pe care primăria vrea să o transforme din ruină în loc de recreere și relaxare pentru timișoreni, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Astfel, vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc care a existat la intersecția străzilor C. Negruzzi cu Constantin Titel Petrescu și care acum este asfaltat.

„Ca noutate, în procesul de atribuire a contractului de proiectare, au primit puncte suplimentare echipele cu arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private”, au transmis, vineri, reprezentanții municipalității.

În cadrul procedurii de achiziție au depus oferte două asocieri de firme: Planwerk Arhitectură și Urbanism (lider) + Prodeco Arhitectură și Inginerie (asociat) și Asocierea Fabrica de Proiecte S.R.L.


(lider), SC Cadro Landscape Studio S.R.L. (asociat 1) și SC Atelier Lile S.R.L. (asociat 2).

După evaluarea ofertelor a fost declarată câștigătoare prima asociere, iar cea de-a doua a făcut contestație. În urma verificărilor, contestația a fost respinsă de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Primăria va semna contractul cu Asocierea Planwerk Arhitectură și Urbanism (lider) + Prodeco Arhitectură și Inginerie ( asociat).

Serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului au o valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei  fără TVA.

Finanțarea pentru execuția proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.