Peste 11.000 de elevi din Timișoara învață de acasă pentru că e...

Peste 11.000 de elevi din Timișoara învață de acasă pentru că e frig în clase. Prefectul Ritivoiu, întâlnire „pe teren” cu reprezentanții IȘJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1136137638">

Potrivit datelor oferite, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, 21 de unități școlare din Timișoara și alte două din județ își desfășoară activitatea în sistem on-line. Motivul îl reprezintă atât frigul din clase cât și infectările cu coronavirus.

Până acum, în această săptămână, 65 de elevi au primit rezultate pozitive în urma testării PCR.

Este frig și se fac ore online la: Colegiul Național Bănățean (gimnaziu și liceu); Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”; Colegiul Tehnic „Henri Coandă”; Grădinița cu Program Prelungit nr. 14; Grădinița PP nr. 23; Grădinița PP nr. 33; Grădinița PP nr. 19 Timișoara; Liceul de Arte Plastice; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; Liceul Tehnologic Transporturi Auto (gimnaziu, liceu și postliceală); Liceul Tehnologic Azur; Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara (clase gimnaziu și liceu); Școala Gimnazială nr. 16; Școala Gimnazială nr. 1; Grădinița PP „Franz Lucas” (structură a grădiniței cu program prelungit „Nikolaus Lenau”); Școala Gimnazială nr. 18; Școala Gimnazială nr. 19 și școala gimnazială și grădinița cu program săptămânal „Rudolf Walther” din Timișoara.

Din cauza infectărilor cu coronavirus, sunt în on-line grădinița cu program normal din Foeni și grădinița cu program normal din localitatea Jabăr.

În sistem on-line mai activează Colegiul Tehnic „Emanoil Ungureanu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Timișoara deoarece au loc lucrări de reparații la unitățile de învățământ.

Potrivit IȘJ Timiș, 11.873 de elevi din Timiș fac ore online. Dintre aceștia, 11.844 sunt din Timișoara.

În acest moment, 596 de elevi au coronavirus, unul singur fiind spitalizat. De asemenea, 1.413 elevi și preșcolari sunt în izolare.

Mai există, în Timiș, 291 de infectări în rândul personalului școlar (cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic), iar 174 de angajați sunt în izolare.

Prefectul Mihai Ritivoiu a convocat astăzi reprezentanții Inspectoratului Şcolar la o inspecție pe teren.

„Cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig.

Am să solicit Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități! Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să știu dacă sunteți în stare să gestionați problema, vă cer răspuns în scris!

După doi ani de şcoală în condiții de pandemie, este inacceptabil ca motivul pentru care zece mii de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică să fie lipsa căldurii!”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.