Pfizer a anunțat când va fi gata vaccinul anti-Covid pentru copii cu...

Pfizer a anunțat când va fi gata vaccinul anti-Covid pentru copii cu vârsta de sub cinci ani

0
DISTRIBUIȚI

Vaccinul anti-covid al Pfizer pentru copii cu vârsta de sub cinci ani nu va mai fi gata până la finele lunii februarie.

Planul autorităților americane de a accelera dezvoltarea vaccinului produs de Pfizer, pentru copiii mai mici de cinci ani, a fost amânat din cauza unui „număr scăzut de cazuri în studiul clinic”, a anunțat un reprezentant al companiei.

Administraţia pentru alimente şi medicamente a Statelor Unite (FDA) plănuise inițial să ia în considerare autorizarea administrării a două doze ale vaccinului, pentru copiii mai mici de cinci ani, chiar din această lună.

Dar, de curând, FDA a anunțat va aștepta noi date despre eficiența și siguranța unei a treia doze, despre care Pfizer și partenerul său, compania BioNTech, au spus că nu vor fi gata până în aprilie, relatează CNBC.

„Majoritatea copiilor nu suferă de covid simptomatic”, a spus dr.


Scott Gottlieb, membru al consiliului Pfizer, fost șef al FDA.

„Un caz într-o direcție sau alta poate înclina percepția asupra eficacității generale a vaccinului”, a subliniat el, adăugând că FDA a vrut să-și ia o marjă de timp pentru ca acest set de date să fie cât mai eficient.

Gottlieb a mai spus că, probabil, doar între 15%-20% dintre părinți își vor vaccina copiii, în cazul în care serurile pentru copiii mai mici de cinci ani primesc autorizație de urgență.

Un oficial al administraţiei Biden a afirmat recent că există un consens între oficialii din sănătate „în a urgenta autorizarea”, cu referire la planul Pfizer-BioNTech.

În decembrie, Pfizer şi BioNTech au anunţat că două doze de vaccin la copiii de doi, trei şi patru ani nu au declanşat un răspuns imun comparabil cu ceea ce a fost generat la adolescenţi şi adulţi. Dar, susțin cele două companii, schema cu două doze a creat un răspuns imunitar protector la copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni şi doi ani.

Pfizer a susținut că nu au fost identificate probleme legate de siguranță în doza de trei micrograme, care este mult mai mică decât doza de 30 de micrograme aprobată pentru adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.