Politehnica a confirmat împrumutul unui tânăr de la Gaz Metan. Accent pe...

Politehnica a confirmat împrumutul unui tânăr de la Gaz Metan. Accent pe viitor şi prin prelungirea altor două contracte

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara

Alb-violeţii au anunţat noi înţelegeri cu jucători ale căror vârste sunt cuprinse între 17 şi 19 ani. Astfel, Politehnica l-a împrumutat pe polivalentul Gabriel Plumbuitu, jucător care în prima parte a stagiunii a evoluat sub aceeaşi formă pentru colega de eşalon Metaloglobus. De asemenea, Denis Radu şi Doru Andrei au semnat prelungiri contractuale până în vara lui 2025!

Plumbuitu (17 ani) este un nume deja cunoscut în fotbalul românesc. Bucureşteanul care îşi va sărbători majoratul peste zece zile se pregătea deja cu alb-violeţii şi aparţine de Gaz Metan, club pentru care a debutat în elită, fiind primul jucător născut în 2004 care intră pe teren într-un meci de Liga I. Mai mult, la o vârstă fragedă, 15 ani, a debutat cu gol în Liga 2 pentru Daco-Getica, unde a crescut. A fost şi căpitanul naţionalei U16 iar în tur a evoluat pentru Metaloglobus, unde a înregistrat şase apariţii în acest campionat. Plumbuitu este un jucător polivalent iar la Poli va fi folosit probabil în banda dreaptă a defensivei.

„Mă bucur foarte mult că sunt jucătorul lui Poli, un club de tradiție, o echipă bună, cu jucători de valoare şi cu experienţă. Sper ca şi eu să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să pot ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivele”, a declarat Gabriel Plumbuitu.

Denis şi Doru, rămân în alb-violet

Politehnica şi-a asigurat de asemenea viitorul prin prelungirea înţelegerilor cu doi tineri de perspectivă care au confirmat deja la nivelul primei echipe: Denis Radu şi Doru Andrei.


Ambii au semnat înţelegeri valabile până în vara lui 2025.

„Mă bucur că am semnat cu Poli, clubul care m-a format ca senior, m-a maturizat, pot să spun, şi care m-a debutat la 15 ani în Liga 2. Planurile mele sunt ca anul acesta să facem un an cât mai bun, pregătitor pentru cel următor, în care noi vrem să promovăm, să o aducem pe Poli acolo unde-i este locul!”, a spus Denis Radu cu ocazia semnării noii înţelegeri.

„E un cadou foarte frumos, sunt foarte fericit că am semnat cu Politehnica şi sper să facem o treabă bună sezonul acesta şi anul viitor să promovăm. Pe plan personal îmi doresc să înscriu, să sparg gheaţa, şi să facem cât mai multe jocuri foarte bune în campionat”, a precizat şi mijlocaşul Doru Andrei. Acesta a fost prezent în toate cele 16 meciuri de campionat jucate de timişoreni în prima parte a Ligii 2 2021-22.

Momentul parafării noilor înţelegeri a fost surprins într-un clip video.

Mâine, la ora 13.00, Politehnica dispută al doilea test al iernii, la Reşiţa, cu CSM, joc ce se va disputa pe „sinteticul” din Valea Domanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.