Politehnica o aşteaptă motivată pe Petrolul, dar nu şi fără probleme. Nicolae...

Politehnica o aşteaptă motivată pe Petrolul, dar nu şi fără probleme. Nicolae Croitoru şi-a lăudat adversarul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara mai are doar două zile până la primul meci oficial din 2022. Alb-violeţii „deschid” Liga 2 în compania liderului Petrolul Ploieşti pe „Dan Păltinişanu”. Antrenorul Nicolae Croitoru speră că elevii săi vor continua parcursul de la finele stagiunii trecute, deşi adversarul este unul pe care-l vede ca fiind chiar unul de Liga I.

„Începem anul în viteză maximă, pentru că ne aşteaptă un meci foarte dificil. Pe de o parte, dificil prin faptul că jucăm cu liderul campionatului, pe de altă parte prima etapă are un specific aparte. Sperăm să trecem cu bine peste acest joc, pentru că avem nevoie şi de puncte şi de un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere pentru partidele următoare, care sunt la fel de dificile precum jocul cu Petrolul. Am avut un final de an bun, nu trebuie să uităm lucrul acesta şi ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie”, a declarat Nicolae Croitoru, „principalul” Politehnicii.

„Este clar că jocul cu Petrolul e un joc dificil, eu aş încadra echipa lor şi nu cred că exagerez, în categoria echipelor de prima ligă, aşa cum a fost FC Argeş, poate chiar şi Rapid, pentru că i-am văzut în campionat şi au arătat un nivel de joc foarte bun. Au o echipă puternică, un lot echilibrat, au un antrenor foarte bun, Nicolae Constantin, un antrenor şi un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult.


A făcut o treabă extraordinară acolo. E clar că va fi un joc în care foarte important va fi echilibrul dintre cele două momente ale jocului – atac şi apărare. Cred că foarte important e să valorificăm situaţiile de joc pe care sper să ni le creăm. Sigur că sunt multe necunoscute, este iarăşi foarte important modul în care va evolua jocul, cum va evolua rezultatul pe parcursul jocului şi, în funcţie de asta, ponderea pe una sau alta din fazele de joc va fi mai mult sau mai puţin importantă”, a adăugat tehnicianul bănăţenilor.

„Ne aşteaptă un meci dificil, întâlnim liderul campionatului, dar eu cred că printr-o organizare bună şi puterea grupului putem să obţinem un rezultat pozitiv. Cred că este un meci între două echipe de tradiţie, eu cel puţin mă aştept să fie destul de multă lume la stadion”, a spus şi Tavi Ursu, cel care ştie ce înseamnă un gol cu Petrolul, prin reuşita din urmă cu aproape trei ani (scor 3-0).

„Probabil că motivaţia este alta. Când joci cu Petrolul, cu Universitatea Cluj, echipele de tradiţie, îţi doreşti să demonstrezi mai mult. Fiind şi meciul televizat, la ora 8, pentru fiecare (există motivaţie), mai ales în cazul jucătorilor noştri tineri, care trebuie să demonstreze şi să crească. Îmi priesc astfel de meciuri, cu Brăila am avut patru ocazii şi nu am reuşit să înscriu, dar am marcat cu Rapid şi cu Steaua”, a conchis Ursu cu referire la determinarea jucătorilor în astfel de dueluri.

Politehnica nu poate miza sigur pe Vujoke şi Bîrnoi, primul nu a fost încă legitimat din cauza întârzierii unor acte, în timp ce cel din urmă încă nu se pregăteşte normal. Alex Iamandache e şi el incert după o accidentare şi abia a reluat antrenamentele alături de colegi.

Partida Politehnica Timişoara – Petrolul Ploieşti, din etapa a XVII-a a Ligii 2, de dispută joi, 24 februarie, de la ora 20.00 (Digi), pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Mai multe detalii despre bilete, în link. Prahovenii sunt pe locul 1, cu 42 de puncte, în timp ce alb-violeţii sunt pe 14, cu doar 20 de puncte. Lovitura simbolică de start a acestei partide va fi dată de Petre Mehedinţu, component de bază al Politehnicii anilor ’70.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.