Prefectul Mihai Ritivoiu, derutat de sumele pe care le cere și de...

Prefectul Mihai Ritivoiu, derutat de sumele pe care le cere și de care are nevoie Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Mihai Ritivoiu a declarat, miercuri, că până în acest moment Guvernul a ajutat Colterm cu suma de 78,6 milioane de lei: 53,8 din fondul de rezervă și 24,8 pe mecanisme de compensare a prețului din facturile de gaz.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că societatea de termoficare mai urmează să primească alte zeci de milioane de lei pe baza mecanismelor aprobate și a banilor disponibili la București.

Mihai Ritivoiu a observat o discrepanță între sumele oficiale de care pretinde municipalitatea că ar avea nevoie Colterm și cele care apar în presă.

„Erau 40 de milioane disponibili la Ministerul Dezvoltării săptămâna trecută pentru aceste compensări și supra compensări pentru că față de compensarea inițială se mai dă o reglare bazată pe această compensare, în funcție de necesarul fiecăruia.


Deci, este o sumă care, din punctul meu de vedere se apropie de 100 de milioane de lei. Eu am primit o solicitare de 131 de milioane de lei, dar prin presă s-au mai cerut sume care nu au nicio legătură una cu alta, de la un milion de lei pe zi la 50 de milioane pentru toată iarnă, și ar fi bine să se hotărască Primăria Timișoara exact de câți bani are nevoie, pentru că eu încep să am rezerve să iau de bună orice solicitare a lor. Nu știu pe ce calcule se bazează. Ultima solicitare am primit-o în prima mea zi de prefectură”, a declarat, miercuri, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Acesta este la curent cu noul contract semnat de compania de termoficare cu Romgaz, care asigură, în opinia sa, „un preț mai decent, pe care alții îl au în țară, dar cu siguranță nu e gratis și nu cred că le da cineva gaz fără bani în avans”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.