Premieră la Teatrul Național din Timișoara. „Nora” revine într-un nou spectacol

Premieră la Teatrul Național din Timișoara. „Nora” revine într-un nou spectacol

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național timișorean readuce pe scenă un personaj celebru, Nora, într-o nouă premieră, „Nora. O casă cu păpuși. Partea a doua” de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban, care va vedea luminile rampei joi, 3 martie, de la ora 19:00, în sala mare a teatrului.

Nora se reîntâlnește cu soțul pe care l-a părăsit cu 15 ani în urmă, sfidând toate normele vremii și luându-și viața în propriile mâini, pentru a rezolva problema juridică. Deși este construit pe arhitectura socială a epocii, spectacolul teatrului timișorean se remarcă printr-o frapantă modernitate. Prin adevărate negocieri care au ca miză destinul fiecăruia dintre personaje, povestea Norei și a abandonatei sale familii parcurge cu multă inteligență, cu multă forță și cu umor întregul traseu al percepțiilor societății cu privire la femei, bărbați, relații maritale, libertate sau educație.

Rolul titular este deținut de cunoscuta actriță a teatrului timișorean Claudia Ieremia, alături de care apar actorii Ion Rizea, Mirela Puia și Andrei Chifu, precum și masteranzi ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, respectiv Oana Iovița, Sabine Oschanitzky, Iulia-Victoria Ioana, Ioana Balint, Bogdan Blistyar și Raoul Horn.


Scenografia este semnată de Tudor Prodan, costumele au fost realizate de Corina Grămoșteanu, și Flavia Giurgiu a conceput coregrafia spectacolului.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau la agenția de bilete a teatrului. Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.