Primăria Timișoara, o nouă înfrângere în dosarul de insolvență al Colterm. Cum...

Primăria Timișoara, o nouă înfrângere în dosarul de insolvență al Colterm. Cum a mai risipit bani publici administrația Fritz

5
DISTRIBUIȚI

O nouă înfrângere pentru administrația Dominic Fritz în dosarul de insolvență al Colterm SA, după ce administratorul judiciar provizoriu, consorțiului Alfa& Quantum Consulting SPRL (lider de consorțiu), Maestro SPRL și Insolvein SPRL, a stabilit că Municipiul Timișoara nu are de primit niciun ban de la compania de termoficare, ci are de plătit peste 21,2 milioane lei, nefiind înscris în tabelul provizoriu al creditorilor. Ulterior, primăria a catalogat decizia ca ”absurdă și inexplicabilă” și a acuzat că ”mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare și interesele timișorenilor”.

Prima adunare generală a creditorilor a avut loc ieri, pe ordinea de zi aflându-se desemnarea comitetului creditorilor și stabilirea administratorului judiciar.


În urma votului, fiecare creditor având voturi proporțional cu creanțele aprobate, din comitetul creditorilor vor face parte reprezentanții Ministerului Finanțelor, Autoritatea Fondului de Mediu și ai E-on. Administratorul judiciar provizoriu desemnat de Tribunalul Timiș a fost votat să rămână definitiv în dosarul de insolvență de 94,67% dintre creditori. Primăria Timișoara nu a participat la vot, având zero lei în tabelul provizoriu, iar cele două instituții care au legătură cu municipalitatea – Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara și Aquatim SA- au cerut amânarea discutării acestui subiect.

Când a depus cererea de creanță, Primăria Timișoara și-a dorit ca o altă firmă de insolvență din București să fie desemnată ca și administrator judiciar – firma de insolvență Rominsolv. PRESSALERT.ro a dezvăluit că, deși nu exista niciun fel de relație contractuală, un reprezentant al Rominsolv a participat la ședințe ale Colterm SA încă dinainte de depunerea cererii de insolvență, după ce a fost aleasă cu ajutorul avocaților de la Schoenherr și Asociații.

Chiar dacă principalii creditori sunt cei care stabilesc administratorul judiciar, Primăria Timișoara a irosit bani publici pentru alegerea unei firme de insolvență, deși era evident că societatea de termoficare Colterm SA nu are datoriile cele mai mari către municipalitate. Irosirea banilor publici reiese din unul dintre rapoartele de activitate ale consultanților de la firma Schoenherr. Aceștia au decontat, printre altele, ”conferințe online cu posibili practicieni în insolvență”, ”analiză puncte deschise administratori judiciari” sau ” ăntâlnire Rominsolv – municipiul Timișoara și pregătire pentru insolvență”.

5 COMENTARII

  1. Dacă Primăria A IROSIT ȘI RISIPIT BANI PUBLICI, să – i plătească vinovații, că așa e oriunde în lume în democrație. Nu e normal și legal ca ei să păgubească și noi să plătim pentru pagubele făcute de ei. Culmea că USR-IȘTII au scumpit tot în Timișoara :impozite,taxe,încălzire, parcări, bilete transport în comun etc iar USR-IȘTII care administrează orașul își bat joc de banii tot mai mulți, pe care îi iau de la noi.

  2. Nu aveti cu cine discuta 🙂 ei sunt in bula lor si se cred cei mai buni. Primarul Fritz este tot mai absent, nu mai tine conferinte de presa, nu mai participa la sedinta de consiliu local si cand participa aproape ca nu ia cuvantul 🙂 intr-un cuvant il doare in

    • Dacă Fritz Pnu face nimic (în afară de pagube), pentru ce îl plătim cu sume imense? Știți ce venituri au, el și ai lui consilieri, Usr-iști, de la Primărie, consilii de administrație etc iar nouă, cetățenilor, ne-a mărit impozitele și CĂLDURA CARE NU E ȘI NE ÎMBOLNĂVIM! Hoțul dracului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.