Raul Pătrașcu, înlocuit de la conducerea Spitalului Județean din Timișoara. Cine este...

Raul Pătrașcu, înlocuit de la conducerea Spitalului Județean din Timișoara. Cine este noul manager UPDATE Mesajul fostului manager

2
DISTRIBUIȚI

Schimbare la vârful celei mai mari unități sanitare din vestul țării.

Liberalul Raul Pătrașcu părăsește, de la 1 martie, postul de manager al Spitalului Județean din Timișoara. În locul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a numit pe Sorin Barac, medic specialist în chirurgie vasculară, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a unității spitalicești.

Sorin Barac este cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara fiind șef de lucrări la Disciplina de Microchirurgie și Metodologia Cercetării Științifice.

UPDATE „Se încheie o perioadă extrem de dificilă dar și foarte frumoasă și plină de împliniri din viața mea. În 27 februarie mi-a expirat mandatul din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» din Timișoara și, în urma negocierilor dintre partidele din coaliție, funcția va merge către PSD, care deține de altfel și Ministerul Sănătății”, a transmis, luni, fostul manager Raul Pătrașcu.

Acesta a mai precizat că a condus spitalul în cea mai dificilă perioadă din istoria sa – pandemia COVID 19. „Județeanul a fost probabil singurul spital mare din țară care nu doar că nu a avut probleme mari, ci a fost un exemplu la nivel național. Unitatea de care am reușit să dăm dovadă, organizarea fără cusur, performanțele, cazurile medicale rezolvate din întreaga țară sunt toate exemple.


Nu doar că am rezistat, ci cred că am depășit așteptările tuturor cu mult. Astfel, pe partea de organizare, am sărit mereu în ajutorul oamenilor și al comunității: Județeanul a fost singurul spital (din vestul țării cel puțin) care a avut Ambulatoriul de Specialitate deschis în permanență, inclusiv în perioada stării de urgență. Asta pentru că mereu ne-a păsat să acordăm îngrijiri tuturor celor care au nevoie – atât urgențelor, cât și bolnavilor cronici, COVID dar mai ales non-COVID. Pe partea pandemică, la Spitalul Județean au fost mereu premiere – de la primul centru de vaccinare non-stop din țară, la reorganizarea exemplară de circuite pentru zonele roșii, toate în beneficiul oamenilor”, a mai spus Raul Pătrașcu.

Pentru toate acestea și pentru performanțele administrative și în materie de fonduri europene, Județeanul a fost declarat Spitalul Anului în România în 2020. Fostul manager mai spune că, în cea mai grea perioadă din istoria spitalului, împreună cu echipa a adus o sumă record prin fonduri europene pentru orice unitate sanitară – un total de 62 milioane de euro. „A fost o onoare și un privilegiu să fac parte din familia Spitalului Județean și să lucrez cu atâția oameni buni. Am încercat mereu să ajut, am lucrat mereu onest și cu bună credință și vă mulțumesc vouă, tuturor, pentru tot ce ați făcut și faceți pentru această Instituție. Îi urez succes lui Sorin Barac! Să ne auzim cu bine, Doamne ajută!”, a mai transmis Pătrașcu.

2 COMENTARII

  1. Întrebarea societara rămâne ce va face fostul manager cu semnăturile de pe contractele ilegale ale spitalului?! Afacerile de la licitații și sumele primite în conturile interpusilor?! Mai mult cum va explica faptul ca spitalul nu a avut o perioada manager însă a avut o păpușă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.