Se vede luminița de la capătul tunelului pentru bucata lipsă din Autostrada...

Se vede luminița de la capătul tunelului pentru bucata lipsă din Autostrada Vestului. A fost depusă o singură ofertă pentru lucrarea de aproape 1,5 miliarde de lei

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, luni, un eveniment important pentru infrastructura rutieră din Timiș.

Astfel, o asociere de constructori turci a ofertat astăzi pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din autostrada Lugoj – Deva (A1).


A fost singura ofertă depusă până la termenul limită în etapa a doua a procesului de atribuire. Sunt 9,13 km de autostradă, dar cei 2,13 km de tunel fac ca lucrarea să fie una cu grad de dificultate ridicat, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene.

Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație.

„Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în zece luni proiectarea și în 28 de luni execuția, la un preț estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA. Complexitatea proiectului, care cuprinde și primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecționarea constructorilor în două etape”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.