Ricardo Caria, portughezul îndrăgostit de România, revine cu un concert la Timișoara:...

Ricardo Caria, portughezul îndrăgostit de România, revine cu un concert la Timișoara: „Simt că oamenii vin pentru energia pe care le-o ofer pe scenă“

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de muzică fado vor avea parte de un concert extraordinar în prima zi a lunii martie la Timișoara. Artistul portughez stabilit de mai mulţi ani la Arad, a participat la concursul Vocea României și a ajuns în țara noastră la 25 de ani, ca angajat al unei multinaționale. A rămas aici fiindcă şi-a întâlnit la noi în ţară jumătatea, iar în ultimii ani a susținut o serie de evenimente inedite.

Printre acestea s-au numărat și concertele derulate în cadrul unui turneu naţional dedicat reginei incontestabile a muzicii fado, Amalia Rodriguez care au avut loc la Brașov, Bucureşți, Sibiu, Deva, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara și Arad. Născut la Lisabona pe 16 decembrie 1978, Ricardo Caria va susține un nou concert în Timișoara, marți 1 martie de la ora 20 la Casa Del Retro. În cele ce urmează am realizat un interviu în care artistul ne-a povestit câte ceva despre țara noastră și recitalul din 1 martie.

– Te-ai stabilit de mulți ani în țara noastră.


Care sunt lucrurile care îți plac și cele care nu-ți plac?

– Ce nu îmi place e foarte simplu, frigul! Ce îmi place sunt oamenii, unele tradiții, munții, Marea Neagră.

– Pe lângă activitatea ta muzicală eșți un pasionat de ciclism. De unde îți vine această pasiune și cum se manifestă ea în cazul tău?

– De mic îmi place ciclismul de șosea, mă uitam la toate competiții la televizor. Însă de 5 ani după ce am lăsat atletismul din cauza unei accidentări la genunchi, m-am apucat de pedalat și am descoperit că pot fi și destul de bun. De atunci e ceva care trebuie să facă parte din viața mea cel puțin cinci zile din șapte.

– Ai cântat de mai multe ori în Timișoara și ai avut succes. Cum îți explici pasiunea spectatorilor români pentru muzică fado?

– Nu știu dacă muzică Fado sau felul cum o promovez eu. Simt că oamenii vin mai mult pentru energia pe care le ofer pe scenă, fiind vorba de muzică Portugheză sau covers. Până la urmă asta mișcă sufletul… Pasiunea și carisma pe care le transmiți.

– Ce surprize pregăteșți pentru concertul tău de la Timișoara?

– Localul este super potrivit pentru un spectacol cum îmi place mie, avem și cortină. Avem câteva piese noi și le voi integra în povestea despre Portugalia, oferind așa un plus de cultură tuturor care au rezervat un loc pentru această seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.