Ripensia a plecat spre Turcia cu absențe notabile. Lipsesc doi străini folosiți...

Ripensia a plecat spre Turcia cu absențe notabile. Lipsesc doi străini folosiți în prima parte a sezonului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia UVT / Facebook

Ripensia și-a completat ieri lotul şi are 23 de jucători pentru stagiul din Antalya care debutează astăzi. Roş-galbenii au posibilitatea să se dueleze cu adversari mai „exotici” şi posibil mai buni decât cei din zona de vest a ţării. Antrenorul Florin Fabian are însă la dispoziţie doar doi atacanţi de meserie, căci Emmanuel Ernest urmează să plece. Din lot nu face parte nici mijlocaşul Stephan Coulibaly, care nu s-a prezentat la pregătirea echipei în toată această perioadă.

Pe lista de cantonament nu apare nici fundaşul Marco Mircea, înregimentat recent sub formă de împrumut de la Politehnica. Tânărul a venit prea târziu pentru a mai fi adăugat pe lista care cuprinde deja opt fundaşi. De asemenea, din motive medicale lipsesc Andrei Macrițchii și Zoran Mitrov.

Ieri, „Ripi” a trecut de Periam cu 7-1, într-un test în care a „redebutat” în roş-galben Claudiu Matiş, atacant timişorean inclus în lotul pentru Antalya.


„Mi-au plăcut multe lucruri, în schimb vreau să văd echipa cu adversari mult mai buni… Suntem în căutare de atacant, am declarat că vreau un atacant peste ce avem… sau atacanţi care au o anumită tinereţe, precum este şi Matiş… sper să se ridice la nivelul pe care-l vrem. Probabil vom mai aduce încă un atacant…”, a spus antrenorul Florin Fabian după ultimul test din ţară.

Interesant e că lista pentru Turcia a fost prinsă de Harald Fridrich, de care clubul dorea să se despartă. Tehnicianul pare că s-a referit şi la cazurile de mai sus după amicalul de ieri: „Să vedem atitudinea lui… aici, din păcate, nu mulţi, câţiva jucători din lot au o atitudine neprofesionistă şi eu am venit cu altă mentalitate… indisciplina de joc şi antrenament nu-mi place”. Timişorenii s-au mai despărţit iarna aceasta de Sokovic, Mosoarcă, Rotea, Pădurariu şi Mihai Ion. Noutăţile sunt Ivancevic, Mihart, Matiş, M. Mircea plus revenirile lui Dobre şi T. Călin.

În lot sunt mulţi tineri, fiind inclus şi un portar junior – Alessandro Lăpădat. De asemenea cu echipa a plecat spre Antalya via Budapesta, „vaccinat şi testat”, şi preşedintele-patron Dumitru Mihu. Între 3 și 13 februarie, ripensiştii se vor pregăti în localitatea turcă Aksu (Antalya), roș-galbenii fiind cazați la Aska Lara Resort & Spa. Deocamdată sunt sigure partidele de verificare cu FC Kazanka (Liga 3 Rusia-6 februarie) și Merani Tbilisi (Liga 2 Georgia – 8 februarie), urmând ca la fața locului să se perfecteze și alte teste.

Lotul din Antalya:

Portari: Ionuț Rus, Ștefan Dobre, Alessandro Lăpădat (Academia Ripensia)

Fundași: Mădălin Sturzu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Radu Rogac, Nenad Lalic, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Radu Ciurel

Mijlocași: Tudor Călin, Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Valerii Macrițchii, Alexandru Piftor, Ianis Mihart, Robert Stoica, Nebojsa Ivancevic, David Ciurel, Mihai Ene.

Atacanți: Denis Golda, Claudiu Matiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.