Ripensia şi-a prezentat numele noi pentru prima echipă înainte de „restartul gorjean”....

Ripensia şi-a prezentat numele noi pentru prima echipă înainte de „restartul gorjean”. Fabian: „Mi-am dorit să schimb puţin faţa echipei”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara şi-a prezentat astăzi cele patru achiziţii destinate echipei de seniori. Claudiu Matiş, Cristian Gavra, Ianis Mihart şi croatul Nebojsa Ivancevic au fost aduşi în principal pentru a întări atacul, compartiment din care s-a şi înregistrat mai multe plecări. Roş-galbenii reiau Liga 2 în deplasarea de la Tg. Jiu cu recent intrata în insolvenţă Viitorul Pandurii.

„Ripi” a făcut mai multe mutări în iarnă, dar nu toţi reprezintă nume noi în club. Dacă Tudor Călin şi Ştefan Dobre au revenit din împrumuturi (UTA, respectiv Clinceni), roş-galbenii au adus şi patru nume exclusiv noi în club, aici l-am inclus pe Marco Mircea, care de fapt a fost împrumutat de la Politehnica mai mult pentru academie şi nu a fost la conferinţa de azi. În schimb, Matiş (23 ani) a revenit în oraş după ce a mai evoluat la Ripensia, contribuind chiar la promovarea echipei în „B”. „Este o revenire, de la momentul în care am plecat mai sunt doi-trei oameni în club (echipă), unul e Stoi. Sunt foarte încântat de ce am găsit. Un colectiv foarte unit. Tineri majoritatea. Cristi (Gavra) e decanul de vârstă al echipei. Pot spune că am găsit o echipă care trage la aceeaşi căruţă. Sunt convins că ne vom indeplini obiectivele…”, a declarat Matiş cu această ocazie.

„Acum pot să vorbesc după o săptămână de pregătire, sunt foarte încrezător după ce am găsit la acest club. De la primele discuţii am rămas surprins. Apoi la antrenamente am văzut tineri care vor să progreseze… Staff profesionist, ajută in acest sens. Sunt cel mai în vârstă acum, sper să ajut din punctul ăsta de vedere. Şi din teren şi de afară”, a adăugat Cristi Gavra (28 ani). Fostul atacant al lui „U” Cluj s-a despărţit de Clinceni după ce a fost în litigiu cu ilfovenii.

„Mă bucur să mă aflu aici, să fac acest pas la seniori, fotbalul e mult mai rapid. Cu timpul sper să-mi dau drumul, să joc şi eu mai în viteză. Sper să ne îndeplinim obiectivul şi să fie o rampă de lansare spre fotbalul mare”, au fost vorbele încă juniorului ca vârstă – Ianis Mihart (17 ani), „aripă” sosită de la CFR Cluj.

„E un club bine organizat Ripensia.


Foarte repede m-am acomodat. La stilul antrenorului acum, sunt băieţi excelenţi, m-am adaptat foarte repede. Am făcut o pregătire foarte bună în Turcia, nu cunosc foarte bine campionatul, dar după cum ne-am pregătit şi cum s-a aşezat echipa nu cred că vom avea probleme în campionat. Preşedintele ne-a impus obiectiv – primele 10 – şi cred că ne vom ineplini această ţintă”, a conchis Nebojsa Ivancevic (27 ani), de asemenea un jucător de bandă de profil ofensiv, ultima dată la Ptuj (Slovenia 2).

„Mi-am dorit să schimb puţin faţa echipei din punct de vedere ofensiv, am vrut să aduc nişte schimbări în lot. Au plecat patru jucători de atac, am adus patru, la care se adaugă Călin şi Dobre, reveniri de fapt la Ripensia. Cei care au venit sunt jucători cu calităţi, jucători cu viteză… Sunt în modelul de joc pe care vreau să-l perfecţionez. Chiar dacă avem doar nouă jocuri, e puţin negativ. Mulţi dintre ei, doi cel puţin au venit cu intârziere, sunt in urmă cu pregătirea fizică (Gavra şi Matiş), dar sper să-i aducem la parametri. Mihart şi Ivancevic au venit devreme sunt la zi cu pregătirea fizică…”, a declarat Florin Fabian, tehnicianul roş-galbenilor.

Ripensia s-a despărţit în iarnă de M. Ion, Ernest, Pădurariu, Coulibaly, Rotea şi Mosoarcă, dar şi de preparatorul fizici Bogdan Ungureanu (handbal), prerogativele acestuia au fost preluate de „secundul” Iulian Muntean.

Fără multe vorbe despre adversar

Ripensia joacă sâmbătă, la 11, pe terenul Viitorului Pandurii, echipă cu un punct mai puţin în clasament (locul 15 faţă de 13 ocupat de roş-galbeni). Aşadar un duel de clasament important. Doar că veştile din tabăra gazdelor au fost destul de negative ori ciudate în ultima vreme. Deşi echipa gorjeană a mers şi ea în Antalya şi a avut o pregătire bună conform antrenorului Eugen Trică, recent formaţia patronată de Nicolae Sarcină a optat pentru mult „aleasa” insolvenţă. Ripensiştii nu s-au referit la acest aspect.

„Mai avem incă trei etape din tur şi urmează incă şase etape din play out. Obiectivul nostru e să obţinem cât mai multe puncte, astfel ca la sfârşit să ne poziţionăm pe un loc cât mai bun. Sper eu, cum spuneam la început, în primele zece”, a spus Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei.

„Ca orice început de sezon, primul meci e foarte greu. Jucăm împotriva unei echipe cu antrenor nou, au făcut şi nişte mici schimbări în lot, probabil şi de modul tactic, dar noi ne-am concentrat mereu cum jucăm noi. Pe modul în care jucăm noi. Vreau să mergem la Târgu Jiu să obţinem un rezultat pozitiv. Sper ca echipa să arate forma sportivă pe care am avut-o în ultimele meciuri, în Turcia, echipa a jucat bine. La fel şi la Crişul. E important să avem o formă sportivă, ritm de joc, cu organizarea noastră tactică… să ne îndeplinim obiectivul”, a precizat Florin Fabian. „NU ne interesează adversarul, ne concentrăm pe echipa noastră. Trebuie să fim concentraţi indiferent cu cine jucăm, din ce parte a clasamentului…”, au fost vorbele tehnicianului când a fost întrebat dacă echipa sa e favorită în condiţiile date.

Timişorenii nu vor miza în runda 17 pe Andrei Macriţchii (accidentat), Zoran Mitrov (a reluat recent pregătirea după accidentare) şi Cristian Gavra (suspendat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.