Ripensia a reluat Liga 2 cu un „alb” în Gorj. Roş-galbenii au...

Ripensia a reluat Liga 2 cu un „alb” în Gorj. Roş-galbenii au înregistrat trei bare cu Viitorul Pandurii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia Timişoara a început duelurile oficiale cu o remiză albă pe „Municipalul” din Tg. Jiu. A fost 0-0 cu vecina de clasament Viitorul Pandurii şi nu multe se schimbă pentru cele două în clasamentul Ligii 2. Jocul din runda a 17-a nu a fost lipsit de evenimente, ci doar de ingredientul principal – golul. „Ripi” a avut pe parcursul partidei nu mai puţin de trei bare, a cerut lovituri de pedeapsă şi chiar acordarea unui gol pe final. Gazdele au avut şi ele o reuşită anulată, la Acosta.

Încurajată de o duzină de fani la Tg. Jiu, pe un stadion cum Timişoara şi Banatul pot doar visa deocamdată, roş-galbenii au avut prima şansă. Rogac a trimis peste poartă după un corner iar imediat, în minutul 4, au avut şi gazdele o ocazie prin Tudoran, de la distanţă. În minutul 9 Călin a fost aproape de gol, dar balonul a lovit transversala. Gazdele au mai avut ocazii, una importantă în minutul 15, prin Dodoi, apoi Golda a fost periculos, dar a fost rândul lui Eftimie să intervină.

Jocul s-a echilibrat şi tabela nu s-a „mişcat”. La reluare, Fabian a fost primul care a mutat tactic.


Cel mai periculos jucător al amfitrionilor a fost în continuare Acosta, care a şi înscris în minutul 67 însă reuşita a fost anulată, columbianul fiind semnalizat în ofsaid. În minutul 72 Vidrăsan a reluat spre poartă, mingea deviată de Matiş s-a dus însă tot în bară. Pe final gorjenii au redevenit periculoşi, Rus intervenind la mingea deviată de Copaci. Mai mult, în minutul 84 Piftor a trimis pentru a treia oară în bară pentru oaspeţi. Fază la care jucătorul timişorenilor a cerut chiar acordarea unui gol după ce Eftimie a reţinut balonul. Jocul s-a animat şi mai mult în prelungiri, când la o pătrundere a lui Piftor oaspeţii au cerut penalty, pentru un henţ la Core, dar s-a indicat doar corner.

În urma acestui rezultat Ripensia acumulează 22 de puncte şi urcă pe 12, în timp ce Viitorul Pandurii, formaţie care anunţat mari probleme la început de an, intrând în insolvenţă, e acum pe 14, cu un punct mai puţin. Politehnica a căzut pe 15, cu 20 de puncte, în urma eşecului la masa verde cu Petrolul, din cauza nocturnei. În runda viitoare roş-galbenii joacă pe teren propriu cu codaşa Brăila, alb-violeţii se deplasează la Chiajna.

Ripensia: I. Rus – Morariu, Rogac, Fridrich, Gladun – T. Călin (66, Vidrăsan), Stoi (cpt., 88, V. Macriţchii) – R. Stoica (46, Mihart), M. Ene (76, Piftor), Ivancevic – Golda (66, Matiş). Pe bancă: Dobre – Lalic, Țieranu, D. Ciurel. Antrenor: Florin Fabian.

Viitorul Pandurii: Eftimie – Dănescu, Core, Sveicauskas, Copaci, Țegle, Acosta, Vulpe, Tudoran, Dodoi, Rus. Rezerve: Geantă – Băican, Ciui, Stoenac, Gheban, Mitrică, Vespe, Dulca, Brînzan. Antrenor: Eugen Trică.

UPDATE Reacţie Florin Fabian: „Un meci echilibrat de ambele părţi, cu ocazii de ambele părţi. Şi sunt mulţumit de faptul că jucătorii au avut o determinare bună, organizare de joc, au respectat în mare măsură ce le-am cerut. Păcat de ocaziile noastre, care au fost mai clare, nefructificate. Dar cred că norocul ne va surâde cu alte ocazii… Un punct important pentru noi, pe terenul unei echipe bune, cu un antrenor care are un stil ofensiv şi îl felicit cu această ocazie. Sperăm să putem în meciurile următoare să marcheze. Asta am spus de când am venit, vreau să fac echipa să marcheze. Partea bună e că ne creăm ocazii… trebuie să vină şi golurile, sper că acest lucru se va întâmpla în partidele viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.