Un component al naţionalei U20, primul transfer din 2022 la SCM Rugby...

Un component al naţionalei U20, primul transfer din 2022 la SCM Rugby Timişoara. Noul jucător vine de la o echipă italiană

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara a anunţat prima mutare din noul an în echipa de rugby. Internaţionalul U20 Iulian Macovei, de la Colleferro Rugby 1965, a semnat cu „leii” şi evoluează în linia de treisferturi.

Macovei (19 ani), născut la Piatra Neamţ, a plecat din ţară de la vârsta de 6 ani.


El nu e însă străin de o parte bună dintre actualii colegi. Fiind coechipier cu Kemal Altinok, David Trăușan, Alin Conache și Corrado Ștețco la lotul României sub 20 de ani, alături de care a cucerit locul 5 la Europeanul de anul trecut din Portugalia. Şteţco a sosit în 2021 pe Bega tot de la o trupă italiană – Calvisano.

„Vreau să ajung la un nivel superior și să îmi împlinesc visul, acela de a trăi din rugby, de aceea am ales transferul la Timișoara. În Italia, pentru Colleferro, am jucat atât la tineret, cât și la seniori, în liga a treia. Încă nu pot face o comparație exactă, dar cred că în Superligă va fi un nivel superior. Acomodarea mi-a fost ușoară datorită celor patru colegi de la națională. Toată lumea este foarte prietenoasă aici, iar eu voi da totul în încercarea de a ajunge cât mai sus”, a declarat Iulian Macovei.

Primul obiectiv major al SCM-ului în noul an e finala Cupei României cu Baia Mare, reprogramată pe 2 aprilie după ce la finele anului, când trebuia să se joace, maramureşenii s-au confruntat cu noua variantă de coronavirus la întoarcerea din Africa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.