Planuri pentru un parc unic la Timișoara. Câți bani sunt prevăzuți pentru...

Planuri pentru un parc unic la Timișoara. Câți bani sunt prevăzuți pentru spațiile verzi în propunerea de buget

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a prevăzut în bugetul pe anul acesta bani pentru reabilitarea unor parcuri vechi din oraș, dar și amenajarea unuia nou, într-un concept nemaivăzut până acum în Timișoara.

Este vorba despre Agroparc urban Ciarda Roșie, care va fi amenajat pe un teren al Primăriei Timișoara aflat la granița cu localitatea Urseni. Pentru Planul Urbanistic Zonal, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt prevăzuți 50.000 de lei.

„Este un teren viran de mai multe hectare unde vrem să dezvoltăm un nou parc, dar nu numai, unde mergi și stai pe bancă, oamenii din cartier își vor putea sădi anumite plante. Vrem să fie un parc activ pentru Timișoara, care într-o zonă urbană aduce cetățenii mai aproape de Timișoara”, a declarat, la mijlocul săptămânii, primarul Dominic Fritz.

În proiectul de buget local, care urmează să fie votat de către consilieri locali, au mai fost prevăzuți aproape 3,4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Civic, aflat în lucru de câțiva ani deja, 1.000.000 de lei pentru întocmirea Registrului Spațiilor Verzi în municipiul Timișoara, 190.400 lei pentru un sistem privind evaluarea sănătății arborilor și 56.430 lei pentru SF exproprierea și amenajarea spațiului verde de pe strada Kiriac.

De asemenea, 500.000 de lei sunt alocați pentru Complexul sportiv din zona Lipovei, 118.000 lei pentru un PUZ privind transformarea Pădurii Verzi în pădure parc, inclusiv studii de fundamentare (studii de peisaj, biologice, silvice, arheologice) și 80.000 lei pentru un studiu de biodiversitate în Timișoara.

Studiul de fezabilitate al proiectului „Uszoda renaște – complex sportiv pe ambele maluri ale Begăi + pod + skate parc” beneficiază de 70.000 de lei.

Alți 100.000 de lei au fost prevăzuți pentru proiectul tehnic și reabilitarea Ceasului Floral.

Pentru Parcul Frații Constantin (foto) de pe strada Uzinei se vor aloca 50.000 de lei ca să fie reabilitat locul de joacă cu teren betonat existent în loc de joacă cu suprafața sintetică teren baschet/streetball și alți 35.000 de lei pentru documentații.

50.000 de lei costă DALI + PT pentru reabilitarea spațiilor plantate cu arbori din Piața Libertății.

Tot pentru documentații au fost prevăzute următoarele sume în bugetul local: 50.000 de lei pentru amenajarea Parcului Botanic, 39.030 lei pentru modernizarea scuarului Piața Crucii, 24.830 lei pentru modernizarea Parcului Copiilor, 5.800 lei pentru modernizarea Parcului Scudier (Central) și 59.500 lei pentru amenajare loc de joacă și zona verde adiacentă str.


Paul Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.