Sărbătoare în lumea muzicii timișorene. La mulți ani, Horea Crișovan!

Sărbătoare în lumea muzicii timișorene. La mulți ani, Horea Crișovan!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alin Zelenco

Horea Crișovan împlinește astăzi 49 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!” Artistul născut la Timișoara a  absolvit Liceul de Filologie – Istorie din Timișoara (actualul Colegiu Național Bănățean) și, apoi, Facultatea de Litere, secția Istorie – Engleză.

Primul pas spre muzică îl face în urma unui accident la ski, moment în care primește o chitară cadou de la mama sa. În 1987 a cântat în trupa Logaritm iar mai apoi a făcut parte din trupele Cardinal și Neurotica, cu aceștia din urmă evoluând în concertele de deschidere ale faimoaselor formații Scorpions, Asia, Metallica, Ronnie James Dio, Schnitt Acht, Anathema, Chumbawamba, Pitchshifter sau  Sick Of It All.


De-a lungul anilor artistul a colaborat într-o serie de formule muzicale printre care se numără Blazzaj, Mozart Rocks, Bio, Locatarii sau Stepan Project.

În anul 2014 Horea Crișovan a lansat primul său disc de autor, My Real Trip. În 2018 la împlinirea a 45 de ani, Horea Crișovan a susținut un concert memorabil la Reflektor Venue numit „Stardust – 45 light years“, alături de o serie de muzicieni, iar anul trecut alături de colegii săi din VanderCris a lansat discul amazing Trace,.

„Am fost la schi şi mi-am rupt piciorul, şi am primit o chitară de la mama mea, de 333 de lei, cea mai ieftină chitară, de Reghin. Primele lecţii le-am făcut cu Gheorghe Catalinici (Giuca), un chitarist foarte tare şi la ora actuală. Am făcut parte din grupul folk al Şcolii Generale nr 24 şi am cântat pe o chitară cu 12 corzi, la care trebuia să strângi foarte tare de corzi. La început mă inspiram din Compact sau Celelalte Cuvinte. Mai apoi, prin intermediul unor prieteni, am ajuns să ascult chestii de genul Amon Duul sau Grand Funk Railroad şi am început să ascult altceva“, îşi aminteşte artistul despre începuturile sale muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.