Semenic și Văliug, legate de o nouă pârtie de schi. Vor fi...

Semenic și Văliug, legate de o nouă pârtie de schi. Vor fi amenajate și trasee pentru cicloturism

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1328369496">

În sezonul hibernal, iubitorii de munte se pot bucura din plin de ofertele turistice ale Banatului montan, tot mai intens promovate, din dorința de a atrage un număr cât mai mare de turiști nu numai pe timpul iernii, ci pe tot parcursul anului.

O pârtie nouă, de la Semenic la Văliug

Recent s-a deschis pârtia Semenic – Văliug, care are o lungime de aproximativ șase kilometri și este considerată, deocamdată neoficial, un prim pas în inaugurarea Domeniului schiabil Semenic. Proiectul nu este încă finalizat, în viitorul apropiat fiind prevăzută montarea unei telegondole și amenajarea unui lac din apa căruia să fie alimentate tunurile de zăpadă, precum și amenajarea altor pârtii.

Deocamdată, pârtia nu este omologată și nu e supravegheată de salvamontiști, dar are  o lățime de 30 de metri un grad mediu de dificultate, iar condițiile de schi și snowboard sunt numai bune pentru amatorii de sporturi de iarnă. Pentru coborârea de pe Semenic există două variante, pe pârtia Slalom Uriaș, aflată în dreapta releului, sau pe pârtia Crucea de Brazi, până la Casa Baraj, urcarea pe Semenic făcându-se, deocamdată, cu autobuzele.

Transport cu autobuze pe Semenic

Și pentru acest sfârșit de săptămână au fost pregătite pârtiile iar sâmbătă și duminică, trei autobuze puse la dispoziție de o firmă timișoreană  circulă între orele 9,30 și 16,00 și asigură transportul schiorilor de la Văliug pe Muntele Semenic, la un interval de 20-25 de minute, acesta având o durată de aproximativ 35 de minute. Locul de îmbarcare este la baza pârtiei secundare de la capătul telescaunului Ponton Casa Baraj. Transferul cu autobuzul este inclus în skipassul pentru o zi sau jumătate de zi, iar doar pentru urcare fără skipass se pot obține informații pentru variante alternative la casieria Ponton Casa Baraj de la Crivaia-Văliug sau de pe Semenic.

Autobuzele sunt puse în circulație în zilele de sâmbătă și duminică, doar când stratul de zăpadă permite coborârea pe pârtie. Coborârea pe pârtia Semenic-Văliug este recomandată doar dacă stratul de zăpadă are o grosime de vcel puțin 30-40 de centimetri, informații putându-se obține de la administratorii teleschiului de pe Semenic.

Proiecte de viitor

Transportul cu autobuzul este o soluție temporară, până la finalizarea proiectului domeniului schiabil Semenic. Autobuzele vor fi înlocuite cu o telegondolă de zece persoane care urmează să fie montată pentru asigurarea transportului de la Văliug pe Semenic.

Sunt prevăzute, de asemenea, amenajări turistice pentru atragerea vizitatorilor pe timpul verii. Se dorește amenajarea unui bob de vară, a unui parc de aventură, a unei tiroliene și trasee pentru cicloturism cu grade diferite de dificultate, inclusiv pentru iubitorii de sporturi extreme, în zona turistică Semenic – Văliug – Crivaia.

Surse foto: caon.ro, banatulmontan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.