Evenimentele prilejuite de lansarea triplului vinil „LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90“, care vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Casa Tineretului din Timișoara vor debuta vineri, 25 februarie, de la ora 19:30, cu o prezentare a acestui material discografic de colecție alcătuit dintr-o serie de melodii care n-au apărut până acum pe niciun disc. De la ora 20 va avea loc proiecția filmului documentar Swamp City dedicat scenei muzicale locale, care a fost prezentat în premieră absolută în cadrul ediției de anul trecut a festivalului Ciao Cinema.
Sâmbătă de la ora 19:30 va avea loc o dezbatere cu artiștii de pe disc, moderată de jurnalistul și scriitorul Mimo Obradov, iar de la ora 20:30 un concert al formației Burning Table. Artiștii care apar pe cele trei viniluri sunt AIM, Arpad Kajtar, Baraka, Confuz, COROZIV, Daniel Silvian Petre, De comun acord, Era Ticăloșilor, Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmărescu, Oranj
Screaming Heads și Scrum. Acest proiect a luat naștere la inițiativa lui Emil Biebel (fondator Viniloteca), dezvoltat în parteneriat cu asociația Noi-Recreăm și Muzicon, iar piesele au fost mixate de Florin Buciu (Canada).
Numele inginerului de sunet care a făcut ca aceste piese să fie updatate la vremurile noastre are o rezonanță aparte în rândul melomanilor.
Născut la Lugoj și mai apoi mutat în Timișoara, Florin a început să învețe „serios“ chitara în urma unei întâlniri cu fondatorul trupei ABRA, Adrian Dinu-Schwartz și înainte de a părăsi țara noastră în 1994 a cântat în diverse spectacole din Timișoara și a făcut parte din trupa Labirint. Recent, acesta a revenit în atenția iubitorilor de muzică din România și grație faptului că cele mai noi variante alternative ale unor compoziții realizate de Stepan Project au fost realizate în studioul Fandango Recording din Toronto (Canada), care îi aparține.
Timișorenii care alcătuiesc formația Burning Table vor susține un concert special, în cadrul căruia publicul se va putea bucura de o serie de compoziții ale trupei care include nfluenţe variate, ca Pink Floyd, Porcupine Tree, Audioslave, Stone Temple Pilots, Nine Inch Nails, Muse, Alice in Chains, Rage Against the Machine sau Pearl Jam.
Pe toată perioada evenimentului, la intrare va fi o expoziție de afișe ale evenimentelor din anii ’90 din arhiva lui Ovidiu Hrin și Horațiu Fâra. Accesul este gratuit, în baza certificatului verde, masca de protecție fiind obligatorie pe toată durata evenimentului.